«Κοροιδευουν κι απαξιωνουν» τους υπαλληλους του ΤΕΒΕ

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΤΕΒΕ, ύστερα από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους, με κύριο αίτημα την υπογραφή της υπουργικής απόφασης έγκρισης υπερωριών και στους υπαλλήλους του ταμείου σε όλη τη χώρα.

Σε εξώδικη δήλωσή του προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασία κ. Π.Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ν.Αγγελόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Δ.Κωστόπουλο και το Διοικητή ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ κ. Κόντο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος, κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση σε βάρος των εργαζομένων του ασφαλιστικού ταμείου, καθώς έχουν χάσει πλέον των 100 ωρών υπερωρίες.


Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Κοτζαμάνογλου ενώ υπεγράφη έγκριση υπερωριών για τους εργαζόμενους όλων των ταμείων της εποπτείας του Υπουργείου, δεν συνέβη το ίδιο για τους υπαλλήλους του ΤΕΒΕ. «Ξαφνικά το ΤΕΒΕ έμεινε εκτός γιατί ο διοικητής επιμένει «θα μου τις δώσετε να τις μοιράσω εγώ σε όσους θέλω κι όπου θέλω» κατήγγειλε, εξηγώντας ότι η αντίδραση των συνδικαλιστών ήταν άμεση δεδομένου ότι κατά το παρελθόν με «μεθοδεύσεις», έπαιρναν τις υπερωρίες μόνο οι 550 εργαζόμενοι των Αθηνών κι όχι οι υπόλοιποι 550 που υπηρετούν στα περιφερειακά γραφεία του ασφαλιστικού ταμείου.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ήδη τόσο ο Υφυπουργός όσο κι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν ήδη υπογράψει απόφαση για την ισομερή κατανομή υπερωριών 600 ωρών στους υπαλλήλους. Ο κ. Κοτζαμάνογλου ερμηνεύοντας τη στάση του αρμόδιου Υπουργού, έκανε λόγο για υπόγεια συνεννόηση με το Διοικητή του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ ότι εν τέλει θα δοθούν ισομερώς οι υπερωρίες «αφού πρώτα μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται». Αναφέρθηκε δε στην αγανάκτηση η οποία επικρατεί στο σώμα των εργαζομένων για την «κοροϊδία» εκ μέρους του Υπουργού. «Αυτή η κοροϊδία που συμβαίνει μας ωθεί στη στάση εργασίας. Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί, ουσιαστικά δεν λέει τίποτα (ο Υπουργός). Απραξία και απαξίωση, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει τόσα χρόνια που παλεύουμε με διάφορους Υπουργούς και Υφυπουργούς».

Ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΤΕΒΕ, υποστήριξε εξάλλου στον «ΠτΘ» το ταμείο δυσκολεύεται να καταβάλλει τις συντάξεις. «Κάθε μήνα βγαίνουμε στην ζητιανιά. Τα αποθεματικά εξαντλήθηκαν,τα έφαγε η περίθαλψη και η κακοδιαχείριση. Ο κ. Κόντος αποκοιμίζει τον κόσμο ότι όλα πάνε καλά» ανέλυσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο κ. Κοτζαμάνογλου επισήμανε ότι «αυτό το αλαλούμ δεν ξανάγινε» εκφράζοντας την έκπληξή του για τις εξελίξεις καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε από τα μέσα Απρίλη ότι «η αργία θα μεταφερθεί οπωσδήποτε».

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.