«Κοπηκε» απο την παρελαση της 14ης Μαιου ο Ιππικος Ομιλος Κομοτηνης

Η επίκληση των λόγων ασφαλείας και οι αιχμές του συλλόγου για τα «θέλω» του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την εξέλιξη της ακύρωσης της συμμετοχής του στην παρέλαση της 14ης Μαΐου γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής. Η διοίκηση του συλλόγου ενημερώθηκε σχετικά μόλις σήμερα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι λόγοι του αποκλεισμού, όπως περιγράφεται στην κάτωθι ανακοίνωση, είναι αφενός η περιορισμένη διάρκεια που αποφασίστηκε να έχει η παρέλαση και αφετέρου η ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα δώσει το «παρών» στην κορύφωση των φετινών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια. Για την επίκληση των λόγων ασφαλείας η διοίκηση του Ιππικού Ομίλου δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές, δηλώνοντας ότι «σέβεται την απόφαση των διοργανωτών να βρούνε τρόπο να κάνουν πραγματικότητα το “θέλω” του Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
 
«Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2016 ο σύλλογός μας ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της παρέλασης της 14ης Μαΐου. Ο λόγος είναι ότι επειδή στην παρέλαση θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Παυλόπουλος ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς η παρέλαση να έχει διάρκεια μέχρι μία ώρα. Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές αποφάσισαν να “μικρύνουν” την παρέλαση, τόσο την μαθητική, όσο και των συλλόγων. Ζητήθηκε λοιπόν από τον σύλλογό μας να μην συμμετέχει τόσο λόγω του πιεσμένου χρόνου όσο και για την ασφάλεια του Προέδρου.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μη θέλοντας να δώσει διάσταση στο θέμα της ασφάλειας, που την προηγούμενη φορά αποδείξαμε ότι η ασφάλεια είναι διασφαλισμένη μιας και οι ιππείς μας και οι ίπποι μας έχουν δείξει άριστη διαγωγή, κρατάει μόνο την έλλειψη χρόνου και σέβεται την απόφαση των διοργανωτών να βρούνε τρόπο να κάνουν πραγματικότητα το “θέλω” του Προέδρου της Δημοκρατίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.