Κοπη βασιλοπιτας του Συλλογου Αγιοι Θεοδωροι

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Γενάρη στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ξενία της πόλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκρπόσωπος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Πεταλωτή, Χρήστος Αμπατζιάνης, ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης που χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν την στήριξή τους στο έργο του συλλόγου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Νατάσσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνας Α.ΜΕ.Α. Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» ανέφερε ότι η εκδήλωση είναι καθιερωμένη και έχει στόχο»απ’ τη μια να βρεθούμε με τα μέλη μας και του φίλους και απ’ την άλλη να δώσουμε χαρά στα παιδιά».
Κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς η κ. Λιβεριάδου ανέφερε ότι ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη δύσκολη «όχι από την άποψη δραστηριοτήτων μας μέσα στο χώρο μας. Ως προς αυτό το θέμα όλα κύλησαν ομαλά. Όσον αφορά στα οικονομικά μας πάντα με την στήριξη των μελών μας, των συμπολιτών μας, με τις δωρεές που μας κάνουν, το ότι πάντα μας στηρίζουν αγοράζοντας τις κατασκευές μας, τα ημερολόγιά μας, τις λαμπάδες τις καρτούλες μας, που αποτελούν και τους πόρους μας μπορούμε και αντεπεξερχόμαστε στα προβλήματα και σε όσα έχουμε να ν’ αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της χρονιάς»
Ειδικότερα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η κ. Λιβεριάδου αναφέρθηκε στους γονείς και τα παιδιά που χάθηκαν τη χρονιά που πέρασε. «Ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η χρονιά μας έχουμε ανθρώπους μας που είναι άρρωστοι και ευχόμαστε από καρδιάς να ξαναγυρίσουν κοντά μας υγιείς. Ελπίζουμε για το χώρο μας, κάτι που αποτελεί όνειρο για μας. Ίσως είμαστε άτυχοι ίσως φταίνε και οι συγκυρίες αλλά, ενώ ξεκινάμε πάντα θετικά, βρίσκουμε εμπόδια».
Η κ. Λιβεριάδου αναφέρθηκε βέβαια και σε καλά νέα που έχουν να κάνουν με την παραχώρηση στο σύλλογο ενός οικοπέδου «που μας παραχωρήθηκε από τη περιφέρεια, σε συνεργασία με την υπερνομαρχία και την Νομαρχία. Όλοι βοήθησαν ώστε να γίνει δικό μας και στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε να κτίσουμε μονάδα που θα αποτελεί χώρο μόνιμης διαβίωσης των παιδιών, ώστε κάποια στιγμή, όταν οι γονείς φύγουν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο χώρος θα στεγάσει τα γραφεία μας αλλά και τα εργαστήριά μας. Είναι δύσκολες εποχές αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε πάντα όμως με τη συμπαράσταση όλων».

Νεζιχά Κιοσσέ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.