Κοπη βασιλοπιτας με βραβευσεις για τους πολυτεκνους της Ροδοπης

Αψηφούν τους δύσκολους καιρούς και συνεχίζουν την προσπάθεια

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ενοριακού Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 28ης Ιανουαρίου 2018, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ροδόπης.
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων κατά την προσφώνησή του εξήρε την προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες ανέφερε πλήθος παραδειγμάτων διά των οποίων διαφαίνεται η ευλογία του Θεού ιδιαιτέρως στις οικογένειες των πολυτέκνων, δήλωσε δε την συμπαράστασή της τοπικής Εκκλησίας στο έργο του Συλλόγου και στα δίκαια αιτήματά του.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Ράπτης, η βασιλόπιτά τους αποτελεί την ευκαιρία για μια καλή συνάντηση κάθε χρόνο, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουν ευλογημένα τη χρόνιά, ενώ βραβεύουν και αυτούς που έχουν επιτύχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτούς που έχουν αριστεύσει στη δευτεροβάθμια.
 

Αυτό το κάνουν για να δώσουν κίνητρα στα παιδιά, αν και δεν μπορούν να τα ενισχύσουν σημαντικά, κάνουν όμως ότι μπορούν προσπαθώντας να βοηθήσουν τα παιδιά να αγωνιστούν στον στίβο των σχολείων.
 
Ο Σύλλογος έχει εγγεγραμμένες 1700 οικογένειες, όμως πλέον οι οικογένειες με μικρά παιδιά αριθμούν περίπου στις 600 με 700, που βρίσκονται διάσπαρτες στη Ροδόπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.