Κοπη πιτας και παραδοσιακο γλεντι για τους «Ακριτες» της Αμβροσιας

Οι κάτοικοι της Αμβροσίας, τα μέλη και οι σταθεροί φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού, αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη μέχρι και την Κωνσταντινούπολη, το Ρούντοζεμ της Βουλγαρίας και τις Βρυξέλλες του Βελγίου, ήταν συνεπείς και φέτος στο καθιερωμένο ραντεβού τους για την υποδοχή με ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι της καινούργιας χρονιάς. Η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Ακρίτες» για το 2016 έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Chris&Eve».


 
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε τις δραστηριότητες του Συλλόγου στον τομέα της παράδοσης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ.  Μουμίν Οντέρ, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ιάσμου, κ. Κυριάκος Αμούτζας, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, κ. Σοφία Μενεσελίδου, και το διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιώργος Κρεμλής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν άνθρωποι, που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο και στηρίζουν ενεργά το έργο και τις δραστηριότητές του.

Η «ψυχή» του Συλλόγου και πρόεδρός του, κ. Αναστασία Καραγιαννίδου, ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους τους παρισταμένους για τη νέα χρονιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο αγαθό της υγείας και τονίζοντας χαρακτηριστικά «να κλείσουν γρήγορα τα νοσοκομεία, με την έννοια να είναι όλοι γεροί και να μην υπάρχει ασθενής».


 
Το χορευτικό του Συλλόγου έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι, που στην πορεία της βραδιάς παρέσυρε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.