Κοντρα Πετριδη – Καζακου με φοντο τις επιχορηγησεις Συλλογων για το 2019

2.650 ευρώ για την μετακίνηση των Φιλοτεχνών σε Κοζάνη και Μεσολόγγι

Η Στέγη Πολιτισμού και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» είναι ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής μας που έλαβε την πρώτη επιχορήγηση του Δήμου Κομοτηνής για τις δράσεις του κατά το έτος 2019.
 
Συγκεκριμένα το αίτημα της επιχορήγησης των «Φιλοτεχνών» με το πόσο των 2.650 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των χορευτών του Συλλόγου στην Κοζάνη και το Μεσολόγγι ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Στην Κοζάνη, όπως εξήγησε ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, που έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση οι Φιλοτέχνες είναι καλεσμένοι του Συλλόγου «Πλατάνια» στις προσεχείς αποκριάτικες εκδηλώσεις της περιοχής, ενώ τον Ιούλιο του 2019 έχουν προσκληθεί να δώσουν το παρών σε εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι, μέλη του Συλλόγου του οποίου έχουν δώσει το «παρών» στην Κομοτηνή στα Ελευθερία του 2017 και έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επιστρέψουν στην Κομοτηνή και στα φετινά Ελευθέρια.
 
Το αίτημα του Συλλόγου έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, αφού πρώτα είχε προηγηθεί διένεξη μεταξύ του δημάρχου Κομοτηνής και της επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία υπενθύμισε την πρόταση της παράταξής της για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αξιολογεί τα αιτήματα που κατατίθενται από τους Συλλόγους της περιοχής, με στόχο της ίση και δίκαιη κατανομή των προβλεπόμενων πόρων.
 
Η αρχή έγινε καθώς ο δήμαρχος Κομοτηνής ενημέρωσε το σώμα για την σύνταξη και την αποστολή, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης και των υπολοίπων παρατάξεων, ενός δελτίου τύπου με το οποίο θα ζητείται από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής να καταθέσουν τα αιτήματά τους για τις επιχορηγήσεις του 2019.
 
Το γεγονός αυτό έφερε την αντίδραση της κ. Καζάκου η οποία μάλιστα εξέφρασε τα ερωτηματικά της σχετικά με την ύπαρξη του συγκεκριμένου δελτίου τύπου που όπως εξήγησε «καλεί προεκλογικά τους πολιτιστικούς συλλόγους να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για χρηματοδότηση», υπενθυμίζοντας το αίτημα για τη σύσταση της επιτροπής αξιολόγησης που δεν έχει συζητηθεί όπως επεσήμανε παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο.
 
Απαντώντας στις αιτιάσεις της κ. Καζάκου ο κ. Πετρίδης σε υψηλούς τόνους επεσήμανε πως η δημοτική αρχή είναι συνεπής στα όσα το δημοτικό συμβούλιο είχε συμφωνήσει για τις επιχορηγήσεις των συλλόγων για το 2019, ήτοι τη σύσταση της επιτροπής ακριβώς για την αξιολόγηση των αιτημάτων,  τη γνώση και έγκριση αυτών από το σύνολο των παρατάξεων και εγκάλεσε την κ. Καζάκου, λέγοντας πως «αν και σε αυτό βλέπετε πρόβλημα δημοκρατικότητας ή σκιές για προεκλογικά παιχνίδια τότε θέτω αυτό που είπατε στην κρίση των παριστάμενων και της κοινωνίας».
 
Στη συζήτηση παρενέβη και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο οποίος εξήγησε πως υπάρχει ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ περίπου που θα διατεθεί και φέτος για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Συλλόγων, ποσό το οποίο μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί αντίστοιχα με τα αιτήματα, που θα κατατεθούν κατά τη διάρκεια του έτους και φυσικά την αξιολόγησή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.