Κοντρα Δημου – Περιφερειας με αφορμη την περι σηματοδοτων αρμοδιοτητα

«Ο Δήμος Κομοτηνής απαλλάσσει από σήμερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την ευθύνη αυτή»

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής με αφορμή την περί φωτεινών σηματοδοτών αρμοδιότητα στην οποία αναφερόταν σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
«Ο Δήμος Κομοτηνής απαλλάσσει από σήμερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την ευθύνη αυτή, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του δικτύου» σημειώνεται στην ανακοίνωση για να επισημανθεί σε ειρωνικό τόνο πως «έτσι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μπορούν πλέον απερίσπαστα να αποκαταστήσουν επιτέλους τα χρονίζοντα προβλήματα φωτισμού στο οδικό δίκτυο» στην ανατολική και δυτική είσοδο της Κομοτηνής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Είναι θετικό ότι στο σχετικό δελτίο τύπου τους οι αρμόδιοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επιβεβαίωσαν ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας από το 2007 έως σήμερα είχαν την τεχνική υποστήριξη των σηματοδοτών της πόλης.
 
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με σχετικές συμβάσεις μέχρι πρόσφατα ανέθεταν σε αναδόχους, μεταξύ άλλων και τους συγκεκριμένους σηματοδότες.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής προσβλέποντας στην αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες συντήρησης, ρύθμισης και επιδιόρθωσης των εντός της πόλης σηματοδοτών, απαλλάσσει από σήμερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την ευθύνη αυτή, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του δικτύου.
 
Έτσι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μπορούν πλέον απερίσπαστα να αποκαταστήσουν επιτέλους τα χρονίζοντα προβλήματα φωτισμού στο οδικό δίκτυο, τόσο στην ανατολική (κόμβος Εγνατίας έως Νοσοκομείο) όσο και στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής (5ο χιλιόμετρο έως ανισόπεδη σιδηροδρομική γραμμή), οι οποίες βάσει του 3884/05-09-2007 (ΦΕΚ1970β) εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.