Κωνσταντινος – Ειρηνη & Αθανασιος

Ένας γάμος και μια βάπτιση που συνδύασαν παράδοση και πρωτοτυπία στην Πόρπη

Ημέρα γιορτής ήταν η Δευτέρα 9 Απριλίου για τον οικισμό της Πόρπης και αφορμή αυτής ο γάμος του Κωνσταντίνου Χρυσοβαλάντη Φλωροκάπη και της Ειρήνης Αρπινέ Μαλουλιάν.
 

Ένας παραδοσιακός Σαρακατσάνικος γάμος, με «νότες» Αρμενίας, μιας και η νύφη είναι Αρμενικής καταγωγής, στον οποίο τηρήθηκαν ευλαβικά όλες οι παραδόσεις, από την συνοδεία του γαμπρού στην εκκλησία παρουσία ορχήστρας, με το φλάμπουρο, ήτοι το λάβαρο της χαράς σύμφωνα με την σαρακατσάνικη παράδοση, αλλά και «νεωτερικά» στοιχεία όπως ο στολισμός με στοιχεία «ΠΑΟΚ» μιας και η «Παοκική» παράδοση στην Πόρπη καλά κρατεί.
 

Ένας πανέμορφος γάμος, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πόρπη και τον οποίο τέλεσαν ο π. Κωνσταντίνος Γιαγτζόλου και ο π. Ιωάννης Τρέσαλος σε άκρως συγκινησιακό κλίμα τόσο για τους συγγενείς του γαμπρού, Αθανάσιο και Ρούλα Φλωροκάπη, που γιόρτασαν τον γάμο του πρωτότοκου γιού τους, όσο και για τους γονείς της νύφης, Χαράλαμπο και Ρουζάννα Μαλουλιάν, διπλής μάλιστα χαράς, καθώς το μυστήριο του γάμου ακολούθησε αυτό της βάφτισης του μικρότερου μέλους της οικογένειας, του μικρού Αθανασίου που έλαβε τον όνομά του από τον παππού του.
 

Το όνομα αυτού Αθανάσιος λοιπόν, από τον παππού αλλά και ίδιο με του νονού και κουμπάρου του ζευγαριού, Αθανάσιο Λιάκο, που με την σύζυγό του Όλγα τον βούτηξαν στην κολυμπήθρα για να εισαχθεί ο μικρός Αθανάσιος στο σώμα της εκκλησίας.
 

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στο Κέντρο «Αστραία» όπου το ζευγάρι μπήκε καταχειροκροτούμενο από τους 800 περίπου καλεσμένους που έγιναν μάρτυρες της ένωσής τους. Μετά τον χορό του ζευγαριού ακολούθησε μία βραδιά γεμάτη χορό, εν είδει αφιερώματος στις παραδόσεις των νεονύμφων, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Σάκη Μπανιώτη.
 
Κωνσταντίνε, Ειρήνη να ζήσετε ευτυχισμένοι. Καλοφώτιστος ο μικρός Αθανάσιος.
 
Στους κουμπάρους και νονούς πάντα άξιοι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.