Κων/ντινος Μπουντουνης «Στη Μαρωνεια θα παρουσιασουμε ενα συμφωνικο “πανηγυρι”»

Με αφορμή τη συναυλία των “String Demons” στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας

Ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποτελεί ένα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος εγχόρδων «String Demons», οι οποίοι το επόμενο Σάββατο, 6 Αυγούστου, θα παίξουν στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών.
 
Πρόκειται για την πρώτη άνοδο του μουσικού διδύμου στα Θρακικά εδάφη, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2014 και έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν λόγω των πρωτότυπων διασκευών γνωστών κομματιών του κλασικού ρεπερτορίου, παραδοσιακής αλλά και λαϊκής ελληνικής μουσικής έως και metal.
 
Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία, οι κατά κόσμον «Δαίμονες των εγχόρδων», παιδιά του πολύ γνωστού Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Μπουντούνη, έρχονται στην περιοχή μας για να μας παρουσιάσουν μέσα από τα τραγούδια που θα παίξουν, κάποια εκ των οποίων εμπεριέχονται και στην νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Fear of the Bach”, τα αποτελέσματα της ακλόνητης αφοσίωσης , πίστης και αγάπης στην μουσική.
 
Με αφορμή την εμφάνισή τους αυτή, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β», εξηγώντας πως η ενασχόλησή τους με την μουσική ήρθε ως λογική συνέπεια της ενηλικίωσής τους μέσα σε ένα «μουσικό σπίτι», τις δυσκολίες της επαγγελματικής συνύπαρξης δύο αδελφιών αλλά και τα επόμενα σχέδιά τους.
 
Κωνσταντίνος Μπουντούνης όμως…
 
ΠτΘ: κ. Μπουντούνη το επόμενο Σάββατο 6 Αυγούστου, θα παίξετε στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών. Οι “String Demons”, «Οι Δαίμονες των εγχόρδων» ελληνιστί, αποτελείτε ένα δίδυμο εγχόρδων που από εμάς τουλάχιστον κρίνεται άκρως ταιριαστό στο μαγευτικό τοπίο της Μαρώνειας. Τι ακριβώς θα δούμε;
Κ.Μ:
Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Μαρώνεια, ωστόσο έχουμε ήδη ενημερωθεί πως πρόκειται για ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς. Οι String Demons έρχονται με φοβερό κέφι και δύναμη, απ’ όλη την περιοδεία που προηγήθηκε. Είμαστε ένα δίδυμο, δύο αδέλφια, η Λυδία και εγώ, η  οποία είναι βιολονίστρια και εγώ βιολοντσελίστας. Το βιολοντσέλο μου είναι διακοσίων ετών, από την Ιταλία, ενώ της Λυδίας είναι νέο, από Έλληνα κατασκευαστή. Αυτό που πρόκειται να παρουσιάσουμε με τα έγχορδα, τα τύμπανα και τα κρουστά μας είναι ένα «συμφωνικό πανηγύρι». Πρόκειται για ένα ταξίδι σε όλα τα «χωράφια», ας μου επιτραπεί η έκφραση, της μουσικής. Ξεκινάμε από heavy metal και rock και φθάνουμε έως παραδοσιακή και λαϊκή ελληνική μουσική. Επίσης θα παρουσιάσουμε ολοκαίνουρια δικά μας τραγούδια, κομμάτια από το νέο cd μας. 

«Ανατραφήκαμε με ποικίλα μουσικά ακούσματα και αυτό συνέβαλε στη διαμόρφωσή μας» 

ΠτΘ: Πώς ξεκίνησαν οι String Demons;
Κ.Μ:
Κλείνουμε πλέον δύο χρόνια από τη δημιουργία μας, ως συγκρότημα. Ασχολούμαστε, όμως, με τη μουσική, από 6 ετών. Άλλωστε, μεγαλώσαμε σε οικογένεια που ασχολείται με τη μουσική. Ο πατέρας μας, Ευάγγελος Μπουντούνης, έχει γράψει γύρω στα 50 βιβλία διδασκαλίας κλασικής κιθάρας. Το Σεπτέμβρη, μάλιστα, πρόκειται να εμφανιστούμε μαζί, σε μία συναυλία, στην Αθήνα. Ανατραφήκαμε με ποικίλα μουσικά ακούσματα και αυτό συνέβαλε στη διαμόρφωσή μας. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε και ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο» 

ΠτΘ: Η συνύπαρξή σας με την αδελφή σας, πώς είναι; Πώς συμπορεύεστε μουσικά; Διαφωνείτε;
Κ.Μ:
Φυσικά και διαφωνούμε. Ωστόσο μέσα από εντάσεις, μέσα στην πρόβα, προκύπτουν όμορφα αποτελέσματα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε και ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Επικοινωνούμε όμως πολύ εύκολα και γρήγορα, μεταξύ μας. Το κλίμα είναι παιχνιδιάρικο, αν και με διαφωνίες και εντάσεις, όπως είναι φυσιολογικό. 

«Χρειάζεται κόπος και πραγματική αγάπη και μεράκι, ο κόσμος το εκτιμάει αυτό και το ακολουθεί» 

ΠτΘ: Σας ενώνει όμως η αγάπη σας για τη μουσική και η ενασχόλησή σας με τα έγχορδα, που η αλήθεια είναι ότι δεν τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στην εγχώρια μουσική σκηνή…
Κ.Μ:
Πράγματι, αυτό είναι αξιοπερίεργο. Το κοινό, συχνά, παρατηρεί, πως παρά το γεγονός ότι η μουσική μας είναι οργανική, την ακούν με ευχαρίστηση. Χρειάζεται κόπος και πραγματική αγάπη και μεράκι γι ‘ αυτό που κάνουμε γι’ αυτό και ο κόσμος το εκτιμάει και το ακολουθεί. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτό.
 
ΠτΘ: Όπως είπατε κατάγεστε από μουσική οικογένεια. Όλοι γνωρίζουμε τον Ευάγγελο Μπουντούνη. Υπάρχει στην οικογένεια «αντιπολίτευση» για τις διασκευές που κάνετε σε κλασικά και μη κομμάτια;
Κ.Μ:
Συζητήσεις υπάρχουν πάρα πολλές. Στις πρόβες, συχνά, βρίσκονται μέλη της οικογένειάς μας. Υπάρχουν πολλές γνώμες, γνώμες συγγενών και φίλων. Έντονη διαφωνία, όμως, δεν υπάρχει, διότι έχουν δει πως προχωρά η προσπάθειά μας. 

«Ο τίτλος του cd μας, ένα λογοπαίγνιο στον φόβο που εντοπίζουμε στους νέους μουσικούς προς τον Bach» 

ΠτΘ: Θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να δούμε το αποτέλεσμα της συνδιαλλαγής και της δικής σας παραγωγής το επόμενο Σάββατο. Το όνομα του νέου cd σας είναι;
Κ.Μ:
Το cd ονομάζεται : «Fear of the Bach». Είναι ένα λογοπαίγνιο και βασίζεται στην άποψη μας με τη Λυδία, ότι επικρατεί ένας φόβος των νέων μουσικών προς τον Bach, καθώς η μουσική του είναι αρκετά δύσκολη. Ο νέος δίσκος ακολουθεί τα έως τώρα βήματά μας, καθώς περιλαμβάνει Bach, Vivaldi, Βαμβακάρη, δικά μας κομμάτια, αυθορμητισμούς αλλά και θεατρικά κομμάτια.

Υ.Γ.: Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ.Μπουντούνη στο mixcloud του Ράδιο Παρατηρητής


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.