Κομοτηνη: Ταυτοποιηθηκαν οι «Νερωνες» των καδων απορριμματων

34 κάδους σε διάστημα 8 μηνών πυρπόλησαν τρεις 17χρονοι κι ένας 18χρονος

Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις εμπρησμού συνολικά 34 κάδων απορριμμάτων στην πόλη της Κομοτηνής, που είχαν λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.
 
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 4 νεαροί, τρεις 17χρονοι και ένας 18χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
 
Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι 4 σύγχρονοι «Νέρωνες», ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, πυρπόλησαν 32 κάδους απορριμμάτων στη διάρκεια του επίμαχου 8μήνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την ολοσχερή καταστροφή τους.
 
Σημειώνεται ότι το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της 25ης Απριλίου, όταν ο ένας από τους τρεις ανήλικους δράστες, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε άλλους δύο κάδους απορριμμάτων, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.
 
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των 4 νεαρών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.