Κομοτηνη: Συνεχιζονται οι προληπτικες δειγματοληψιες για τον κορωνοιο

Πού θα βρεθούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ -Ευχάριστα τα νέα από τα δείγματα της Δευτέρας

Θα συνεχιστούν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Κομοτηνή οι προληπτικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στα παρακάτω σημεία κατά τις εξής ώρες:

Παρασκευή 26 Ιουνίου

  • Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ) από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι
  • 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής (πλησίον της Δημοτικής Αγοράς – Φιλίππου 2-4) από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα

Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται ανώνυμα και δωρεάν με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Αρνητικά όλα τα δείγματα της Δευτέρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ενημερώθηκαν οι περιφερειακές αρχές την Πέμπτη από τον Ε.Ο.Δ.Υ., τα αποτελέσματα των 93 δειγμάτων από τα Δειλινά και τα 149 από την Κομοτηνή που ελήφθησαν την Δευτέρα στον χώρο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε Ροδόπης είναι όλα αρνητικά.

Από τους πολίτες ζητείται να μην υποτιμήσουν τον κίνδυνο διάδοσης της πανδημίας, να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να είναι σε επιφυλακή.

Αρνητικά τα δείγματα και στους Ασώματους

Λίγες μέρες μετά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στο Αγίασμα, οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί, αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων για Covid-19 και στους Ασωμάτους.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 74 τεστ στον οικισμό Ασωμάτων, τα αποτελέσματα ήταν καθησυχαστικά για τους κατοίκους. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, τόνισε ότι δεν χρειάζεται χαλάρωση και τόνισε πως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα τηρούνται αυστηρά σε όλη την επικράτεια του δήμου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.