Κομοτηνη: Πλαστογραφησε την υπογραφη αντιδημαρχου για να «ξεφορτωθει» το αυτοκινητο του γειτονα

Το ευτράπελο, αλλά με σοβαρές διαστάσεις περιστατικό, θα κληθούν να ερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής κλήθηκε να καταρτίσει τους όρους της δημοπρασίας για την εργασία της περισυλλογής, αποθήκευσης και εκποίησης των οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε διάφορους δρόμους και γειτονιές της πόλης μας. Το αντικείμενο της εν λόγω εργασίας το είχε περιγράψει στον «ΠτΘ» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης. Όπως μεταξύ άλλων μας είχε εξηγήσει ο κ. Πολιτειάδης, πριν από την περισυλλογή οποιουδήποτε οχήματος θα προηγείτο η απόθεση σχετικού ειδοποιητηρίου προς ενημέρωση του πιθανού ιδιοκτήτη. Αν εντός μιας εύλογης προθεσμίας δεν εμφανιζόταν κανείς για να μετακινήσει το φερόμενο ως εγκαταλελειμμένο όχημα, τότε ο ανάδοχος της σχετικής εργασίας θα ακολουθούσε όσα προβλέπονταν στη σύμβασή του με το δήμο για την περισυλλογή.
 
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο επίμαχο δημοσίευμα φαίνεται πως αποτέλεσαν πηγή «έμπνευσης» για έναν «δαιμόνιο» συμπολίτη μας, που πιθανόν ενοχλήθηκε από την- επί δεκαήμερο σχεδόν- στάθμευση ενός επιβατηγού οχήματος σε περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του, στην περιοχή των Στρατώνων. Αυτό που σκαρφίστηκε προκειμένου να το ξεφορτωθεί, ήταν να δημιουργήσει ένα πλαστό ειδοποιητήριο και να το αφήσει πάνω στο «ενοχλητικό» όχημα, ώστε ο ιδιοκτήτης του να φοβηθεί και να αναγκαστεί να το απομακρύνει.
 
Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι το πλαστό ειδοποιητήριο καταρτίστηκε με τέτοια επιμέλεια -σχεδόν μαεστρία- που κατάφερνε να πείσει και τον πλέον υποψιασμένο ότι επρόκειτο για ένα γνήσιο δημόσιο έγγραφο. Ο αθεόφοβος, όχι μόνο ακολούθησε πιστά τον τύπο της σύνταξης ενός δημόσιου εγγράφου, αλλά για να γίνει ακόμα πιο πειστικός, φρόντισε να βρει και να παραθέσει με λεπτομέρειες όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για την περισυλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων. Ακολούθως, αφού «γνωστοποιούσε» στον κάτοχο ότι οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής είχαν διαπιστώσει πως το όχημα ήταν ακινητοποιημένο στην ίδια θέση για τουλάχιστον 45 μέρες, τον προειδοποιούσε ότι θα περισυλλεγόταν ως εγκαταλελειμμένο μετά από την παρέλευση μιας προθεσμίας 15 ημερών.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πάνω μέρος του «ειδοποιητηρίου» αναγραφόταν, όπως επιτάσσει ο σχετικός τύπος, και αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου. Από την έρευνα, που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός πρωτοκόλλου αντιστοιχούσε σε ληξιαρχική πράξη, που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου στον δήμο Κομοτηνής. Εκτιμάται ότι μάλλον αυθαίρετα αναγράφηκε από τον πλαστογράφο ο συγκεκριμένος αριθμός, στο πλαίσιο της γενικότερης αγωνίας του να πείσει για την γνησιότητα και την αξιοπιστία του εγγράφου τον αποδέκτη του «ειδοποιητηρίου».
 
Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, ο επιτήδειος συμπολίτης μας είχε φροντίσει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή στο κάτω μέρος του επίμαχου εγγράφου. Ως υπογράφων το ειδοποιητήριο φερόταν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Ισμαήλ Λεβέντ.
 
Στο σημείο αυτό τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τη διάσταση του ευτράπελου. Όχι μόνο γιατί έχουμε να κάνουμε με πλαστογράφηση της υπογραφής ενός αντιδημάρχου, πράγμα που από μόνο του συνιστά ένα σοβαρότατο αδίκημα, αλλά, επιπροσθέτως, επειδή στη σφραγίδα, την οποία έφερε το επίμαχο έγγραφο, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ανήκει σε υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο πλαστογράφος είχε φροντίσει να μην είναι ευκρινές και ευανάγνωστο το περιεχόμενο της σφραγίδας, πλην όμως από μια προσεκτική επισκόπησή της είναι δυνατό να διακρίνει κανείς ορισμένα γράμματα, που παραπέμπουν στο παραπάνω συμπέρασμα.
 
Εδώ φυσικά ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με το πώς μπορεί να έφτασε στα χέρια του επιτήδειου η σφραγίδα μιας δημόσιας υπηρεσίας κι αν ενδεχομένως πρόκειται για υπάλληλο της υπηρεσίας αυτής. Στα ερωτήματα αυτά θα κληθεί πλέον να απαντήσει η έρευνα των αστυνομικών αρχών, όπου αναμένεται να παραπεμφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από τη μήνυση που προτίθεται να υποβάλλει ο δήμος Κομοτηνής.
 
Και τούτο, διότι, για κακή τύχη του πλαστογράφου, ο κάτοχος του οχήματος και αποδέκτης του πλαστού ειδοποιητηρίου απευθύνθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» του κακόγουστου αστείου, που επιχειρήθηκε εις βάρος του. Η διοίκηση του δήμου, αξιολογώντας ως σοβαρό το συγκεκριμένο περιστατικό και μην αποκλείοντας να έχει επαναληφθεί σε βάρος κι άλλων δημοτών, προσανατολίζεται στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου. Η σχετική εισήγηση θα τεθεί προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και εφόσον εγκριθεί από τα μέλη του οργάνου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί στην αστυνομία η μηνυτήρια αναφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.