Κομοτηνη: Οι CeSoir σχολιαζουν τα κακως κειμενα του ελληνικου ιντερνετ με πολλες δοσεις τρελας

Σταύρος Γκιουζελίδης, Λευτέρης Γκουρόπουλος «Ξεκινήσαμε από το Ράδιο Παρατηρητής ως “Καληνυχτάκηδες”»

Δύο φίλοι από την Κομοτηνή, ο Σταύρος Γκιουζελίδης και ο Λευτέρης Γκουρόπουλος είναι οι «CeSoir». Μέσα από το κανάλι που δημιούργησαν στο You Tube δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο, «τρολάροντας» με πολλές δόσεις χιούμορ και … τρέλας την σοβαροφάνεια της εποχής μας αλλά και τα κακώς κείμενα του ελληνικού διαδικτύου.

«Ποια δίαιτα σου αρμόζει;», «Try not φτύσεις με… challenge», «Ο χειρότερος τρόπος να χωρίσεις» είναι κάποια από τα βιντεάκια τους που παρακολουθήσαμε και πέραν από άφθονο γέλιο μας έδωσαν «τροφή για σκέψη».

«Υπάρχουν σοβαροφανή site και blogs από δήθεν δημοσιογράφους που νομίζουν ότι κάνουν ενημέρωση»

«Δεν είναι σκοπός μας να σχολιάσουμε την επικαιρότητα και αν το κάνουμε θα είναι για να κριτικάρουμε και να τρολάρουμε την σοβαροφάνεια που υπάρχει. Υπάρχουν σοβαροφανή site και blogs από δήθεν δημοσιογράφους που νομίζουν ότι κάνουν ενημέρωση. Αυτά μας εκνευρίζουν πάρα πολύ γιατί αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Διαβάσαμε για παράδειγμα ένα άρθρο που παρουσίαζε μία χαζή έρευνα πως το πιπέρι καγιέν κάνει καλό στην υγεία ή ότι αν βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο καις θερμίδες» είπαν για να μας εξηγήσουν στην συνέχεια πως «γεννήθηκε» η ιδέα τους.

«Ξεκινήσαμε από το Ράδιο Παρατηρητής ως “Καληνυχτάκηδες”. Μετά κάναμε σελίδα στο Facebook που ανεβάζαμε τις εκπομπές μας και κάναμε live μεταδόσεις. Ξαφνικά ανεβάσαμε ένα βίντεο που πήρε 1000 προβολές και αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε σε facebook και instagram ώστε να υπάρχει αυτό το interaction με τον κόσμο.

Θέλαμε να ασχοληθούμε με το You Tube  αλλά σκεφτόμασταν ποιος θα κάνει το μοντάζ. Όλα ξεκίνησαν με το πάρτι του “ΠτΘ”. Ο Θάνος Βαφειάδης μας είπε ότι να αποφασίσουμε αν θα βγούμε live για θα κάνουμε on stage ένα stand up comedy ή αν θα τραβήξουμε ένα βίντεο», συνέχισαν μιλώντας για την γνωριμία τους με τον Μιχάλη Βαμβακά, ο οποίος υπογράφει και το μοντάζ των βίντεο.

«Το όνομα “Cesoir” ήταν λογοπαίγνιο που σκέφτηκε μία καθηγήτρια γαλλικών»

Οι τρεις τους έμελλε να γίνουν ομάδα μετά από ένα τυχαίο περιστατικό που μας αφηγήθηκαν. «Του στείλαμε ένα βίντεο 25 λεπτών και έπρεπε να το κάνει δεκάλεπτο. Όταν καθήσαμε και γνωριστήκαμε γελάσαμε πάρα πολύ. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κι άλλα βίντεο στο You Tube. Το αρχικό πλάνο ήταν να μας βοηθήσει να κάνουμε μόνοι μας το μοντάζ, αλλά κάτι τέτοιο αποδείχθηκε πολύ δύσκολο τελικά γιατί θέλει γνώσεις. Ανέλαβε το πρώτο βίντεο και το έκανε τέλειο, κλαίγαμε από τα γέλια. Έτσι του κάναμε την πρόταση να μπει στην ομάδα μας. Δεν θα κερδίζαμε τίποτα, απλώς θα κάναμε την πλάκα μας σαν ψυχοθεραπεία. Οι τρεις μαζί, λοιπόν, ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τα δικά μας βίντεο. Το όνομα “Cesoir” ήταν λογοπαίγνιο που σκέφτηκε μία καθηγήτρια γαλλικών. Το επιλέξαμε επειδή σημαίνει “απόψε” και παραπέμπει στην ραδιοφωνική μας εκπομπή, αλλά θυμίζει και σεσουάρ μαλλιών», θυμήθηκαν.

Βασικό «συστατικό» της επιτυχίας τους ο πηγαίος αυθορμητισμός τους. «Τις περισσότερες φορές που πάω στο στούντιο δεν ξέρω καν τι θα γυρίσουμε. Μαζευόμαστε, στήνουμε κάμερες και το συζητάμε» εκμυστηρεύθηκαν οι δυο τους «έχουμε κάποιες θεματικές, όπως τα “what worse” που είναι ουσιαστικά κάποια χιουμοριστικά debate γύρω από διάφορα θέματα ή “unboxing”, που ουσιαστικά δεν είναι κανονικό. Απλά κοροϊδεύουμε αυτήν την μόδα που επικρατεί στο You Tube».

Δείτε ένα σχετικό βίντεο των CeSoir εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.