Κομοτηνη: Μεγαλο ενδιαφερον, λιγες κρατησεις για χριστουγεννιατικες τουριστικες αποδρασεις

Στροφή στους ελληνικούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα κάνουν οι Κομοτηναίοι· δραματικά μειωμένο το ενδιαφέρον για Κωνσταντινούπολη

Μεγάλο ενδιαφέρον, που ακόμα όμως δεν έχει παγιωθεί σε κρατήσεις, υπάρχει από τους Ροδοπίτες για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις φέτος.

Οι συμπολίτες μας φαίνεται να προτιμούν προορισμούς στη γειτονιά μας, δηλαδή Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς, όπως Ζαγοροχώρια και Πήλιο, τη στιγμή που ένας παραδοσιακός προορισμός, η Κωνσταντινούπολη, έχει βγει από τους περισσότερους σχεδιασμούς.

«Ρωτούν, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και λίγες οι κρατήσεις» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Τάκης Δολιανίτης, σημειώνοντας πως ρωτούν για τη γειτονιά μας, δηλαδή του Βουλγαρία, τη Ρουμανία αλλά και κάποιοι που όπως σημείωσε «το έχουν δει πατριωτικά» και προτιμούν ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας. Έτσι υπάρχει ενδιαφέρον για αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, ο Βόλος, την Υπάτη ακόμα και την Αθήνα, όμως όπως επανέλαβε το ενδιαφέρον ακόμα δεν έχει μεταφραστεί σε κρατήσεις.
 
Φέτος ένας προορισμός ο οποίος έχει πρακτικά «πεθάνει» είναι η Κωνσταντινούπολη, λόγω των τελευταίων γεγονότων, τόσο του πραξικοπήματος όσο και των τρομοκρατικών επιθέσεων.
 
Να σημειωθεί πως τα τριήμερα σε Βουλγαρία, Φιλιππούπολη Σόφια ξεκινούν από 90 ευρώ, ενώ τα αεροπορικά για Βουδαπέστη, Βιέννη και Πράγα ξεκινούν από 150 ευρώ συν τους φόρους αεροδρομίου, φτάνοντας στα 300 ευρώ. 

Χωρίς χιόνια τα χιονοδρομικά της Ελλάδας, ακριβά τα ρεβεγιόν στα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας 

Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν τα χιονοδρομικά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν έχουν ακόμη χιόνι, ενώ φέτος τα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας έχουν πολύ ακριβά ρεβεγιόν αλλά και πολύ ακριβές υπηρεσίες. «Το Μπάνσκο, που εμείς πάμε τριήμερο, ακόμα και με 59 ευρώ και το τελεφερίκ για να τους ανεβάσει πάνω ζητά 45 ευρώ, δυσανάλογα τα ποσά» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Δολιανίτης, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή χρεώνουν 75 ευρώ το ρεβεγιόν κατ’ άτομο, ποσό που στην Ελλάδα θα καλύψει ολόκληρη οικογένεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.