Κομοτηνη και Σαμος ριχνουν «γεφυρες» συνεργασιας

Με πρωτεργάτη τον πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Μ.Αγγελόπουλο

Σε γνώριμα «λημέρια» επέστρεψε την Δευτέρα ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και νυν δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Ο κ. Αγγελόπουλος επισκέφτηκε την Κομοτηνή, για να παραστεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ανακοινώθηκε η από κοινού με τον κ. Πετρίδη πρωτοβουλία για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.  Η ιδέα, όπως εξήγησαν οι δύο δήμαρχοι, γεννήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, όπου αμφότεροι συμμετέχουν στη διοίκηση, με το σκεπτικό ότι στις παρούσες ζοφερές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα οι συνέργιες ανάμεσα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να αποφέρουν προστιθέμενη αξία.
 
Το πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, περιλαμβάνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση κοινών δράσεων σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κλπ. Οι δράσεις αυτές, οι οποίες θα εξειδικευτούν σε απώτερο χρόνο, θα ξεκινούν από την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στους παραπάνω τομείς και μπορούν να φτάσουν μέχρι την από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο δήμαρχος Σάμου εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από τη θετική έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας και έδειξε να προσδοκά πολλά από τη συνεργασία, που θα αναπτύξει ο δήμος του με τον δήμο Κομοτηνής. Δεν παρέλειψε επίσης να μνημονεύσει την πρόσφατη πρωτοβουλία του Δημοκριτείου να αποστείλει στη Σάμο 7 εθελοντές φοιτητές του, για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο νησί. Μάλιστα ευχαρίστησε θερμά  τον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, κ. Κωνσταντίνο Χατζόπουλο, για την επιλογή της Σάμου ως προορισμό της αποστολής φοιτητών, ενώ επισήμανε ότι αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο ακριτικών περιοχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.