Κομοτηνη: Φωτογραφικη αφηγηση με 44 κλικ της σημερινης κινητοποιησης

Μισοάδειο-μισογεμάτο το «ποτήρι» της συμμετοχής

Ως πρώτο βήμα σε μία κατεύθυνση συμπόρευσης όλων των κοινωνικών ομάδων, σε πείσμα των πρακτικών του «διαίρει και βασίλευε», χαρακτηρίστηκε το σημερινό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι τοπικοί φορείς της Ροδόπης, για να διατρανώσουν την εναντίωσή τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικού.

Μολονότι για τα δεδομένα της Κομοτηνής η συμμετοχή ήταν ενθαρρυντικά αυξημένη, αξιολογώντας την με βάση το κλίμα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα και το πλήθος των φορέων, που κινητοποιήθηκαν για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, κρίνεται σαφώς κατώτερη των αρχικών προσδοκιών. Επιπλέον, ισχνή ήταν η εκπροσώπηση φορέων από γειτονικούς νομούς, πράγμα που κάθε άλλο παρά επιτρέπει τον χαρακτηρισμό του συλλαλητηρίου ως περιφερειακό.
 

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές και επιβεβαίωσαν το κλίμα σύμπνοιας, που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους, με τη μετάβαση ενός μεγάλου μέρους τους στο 5 χμ. Κομοτηνής-Ξάνθης, όπου έχουν τη «βάση» τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες. Οι αγρότες υποδέχτηκαν τους συμπαραστεκόμενους στον αγώνα τους με τοπικά εδέσματα, όπως φασολάδα με φασόλια από τα Παγούρια, ελιές Μαρώνειας και τσάι Tuvunu.
 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την προσεχή Πέμπτη, όταν στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού πρόκειται να λάβουν μέρος, τόσο οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όσο και οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες κ.λπ.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.