Κομοτηνη: Ενας κηπος στη δημοτικη αγορα

Ο ιχθυοπώλης έσκαψε το χώμα, ο κρεοπώλης φύτευσε λουλούδια και δενδράκια, ο καφετζής ανέλαβε να τα ποτίζει, ο κουρέας φρέσκαρε με ασβέστη τα πεζουλάκια και όλοι μαζί, άλλος λίγο, άλλος πολύ, προσπαθούν καθημερινά να διατηρούν το κοινόχρηστο χώρο καθαρό και φροντισμένο.
 
Ένας μικρός κήπος στην καρδιά της δημοτικής αγοράς της Κομοτηνής ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των επαγγελματιών που έχουν τα καταστήματα τους στην δημοτική αγορά. «Ο χώρος δεν ήταν σίγουρα φροντισμένος, με τους κάδους απορριμμάτων γύρω τριγύρω,  πάντοτε γεμάτους, τώρα στη θέση τους υπάρχουν τριανταφυλλιές, δενδράκια και πράσινο» δηλώνουν οι ίδιοι εμφανώς ικανοποιημένοι από την σημερινή εικόνα. Κάποιοι μάλιστα, όταν η δουλειά τους, τους το επιτρέπει, κάθονται για λίγο στα τραπεζάκια που μεταφέρουν εκεί παίρνοντας μερικές ανάσες στο πράσινο καταφύγιό τους γευόμενοι καλή συντροφιά, τσίπουρο και μεζέδες.
 
«Να που αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ενδιαφερθούμε λίγο για το περιβάλλον μας, τότε όλο και κάτι αλλάζει προς το καλύτερο» δηλώνει ο κος Ιωαννίδης, κρεοπώλης στο επάγγελμα που καμαρώνει για την μικρή αλλαγή σε ένα χώρο που περνούν όλη τη μέρα τους, έξι μέρες την εβδομάδα. Έναν χώρο που αντί για σκουπίδια, νερά και άσχημες μυρωδιές έχει χρώματα κι αρώματα της Άνοιξης.

Πηγή: ert.gr/Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.