Κομοτηνη: Ειχαν κανει… επαγγελμα τις διαρρηξεις αυτοκινητων

«Χειροπέδες» σε έναν και ταυτοποίηση στοιχείων των άλλων δύο νεαρών, που διέπραξαν 51 διαρρήξεις το τελευταίο δίμηνο

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν 51 διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων, καθώς και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, σε διάφορα σημεία στην Κομοτηνή. Οι αστυνομικοί ταχτοποίησαν τα στοιχεία 3 νεαρών, ηλικίας 18, 19 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς.       
 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες το το επίμαχο δίμηνο, ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας,  διέρρηξαν 48 οχήματα- επιβατηγά, φορτηγά, ταξί, λεωφορεία και δίκυκλο- καθώς επίσης 2 περίπτερα και 1 κατάστημα. Επιπλέον, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα όχημα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
 
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:
 
·         συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 3.748 ευρώ
·         1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
·         3 ηλεκτρονικές συσκευές
·         1 tablet
·         4 κινητά τηλέφωνα
·         6 ζευγάρια γυαλιά
·         1 μαχαίρι
·         1 φακό
·         πακέτα τσιγάρων
·         είδη ρουχισμού
·         διάφορα τρόφιμα
·         διάφορα έγγραφα
 
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, συνελήφθη ο νεαρότερος εκ των τριών δραστών, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για πέντε από τις παραπάνω διαρρήξεις, που διέπραξε μόνος του. Στο πλαίσιο των ερευνών, που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν στην οικία του 18χρονου και σε έτερο χώρο απόκρυψης ορισμένα από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.    
 
Επισημαίνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε εις βάρος των τριών νεαρών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.