Κομοτηνη: Δημιουργικο παιχνιδι για 373 μαθητες στο «λουνα παρκ ανακυκλωσης»

Σκοπός η εξοικείωση των παιδιών με την ανακύκλωση και η διάδοση των μηνυμάτων της

Στην αξία της ανακύκλωσης, μέσα από τα συναρπαστικά παιχνίδια του «λούνα παρκ ανακύκλωσης», το οποίο στήθηκε χθες στον προαύλιο χώρο του ΚΕΠ Κομοτηνής, μυήθηκαν εκατοντάδες μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Η ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική αυτή δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.


 
Η πρωτοβουλία έτυχε της ανταπόκρισης 15 δημοτικών σχολείων της περιοχής μας και 373 μαθητών της πέμπτης και της έκτης τάξης. Πιο αναλυτικά, από το «λούνα παρκ ανακύκλωσης» στην κεντρική πλατεία πέρασαν στη διάρκεια της ημέρας: 13 μαθητές από 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 15 από το 12 δημοτικό σχολείο, 20 από το 4ο μειονοτικό, 19 από το μειονοτικό Μάστανλη, 28 από το 2ο μειονοτικό, 23 από το 1ο δημοτικό, 60 από το 3ο δημοτικό, 16 από το 13 μειονοτικό, 36 από το 4ο δημοτικό, 11 από το 7ο δημοτικό, 50 από το 10ο δημοτικό, 60 από το 6ο δημοτικό και 22 από το 3ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο.


 
Η κ. Νίκη Δερμετζή από το τμήμα ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Κομοτηνής, δήλωσε καταρχήν την ικανοποίησή της για την αθρόα συμμετοχή των παιδιών στη συγκεκριμένη δράση. «Ο σκοπός είναι να υπάρξει μία εξοικείωση των παιδιών με την ανακύκλωση», εξήγησε.

«Ήδη τα παιδιά γνωρίζουν αρκετά πράγματα για την ανακύκλωση», διέκρινε, επισημαίνοντας ότι τα παιχνίδια, με τα οποία καταπιάστηκαν στο «λούνα παρκ ανακύκλωσης»,  είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ολοκληρωθεί η γνώση τους για το όλο ζήτημα, με την προσδοκία κατόπιν να μεταδώσουν τα μηνύματα που έλαβαν στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.


 
Κλείνοντας η κ. Δερμετζή αναγνώρισε ότι οι Κομοτηναίοι είναι ικανοποιητικά ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας βέβαια ότι υπάρχουν περιθώρια και ανάγκη περαιτέρω προόδου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.