Κομοτηνη: Δικογραφιες σε βαρος ενος Ελληνα κι ενος Ουκρανου

Για τρεις ξεχωριστές υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων

Τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ενός 29χρονου Έλληνα και ενός 23χρονου Ουκρανού, οι οποίοι ενέχονται σε ξεχωριστές υποθέσεις απόπειρας βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οδήγησε στα ίχνη των δύο δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για τα παραπάνω αδικήματα, αλλά αφέθησαν ελεύθερη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις έρευνες προέκυψε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-2-2016, στην Κομοτηνή, ο 29χρονος επιτέθηκε σε 20χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή.  
 
Ο ίδιος δράστης, τον Οκτώβριο του 2015, εισήλθε στην είσοδο πολυκατοικίας, στην Κομοτηνή, μαζί με 19χρονη ημεδαπή και προέβη ενώπιον της σε ακόλαστη πράξη, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την αιδώ της.  
 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε επίσης ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-1-2016, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος δράστης πλησίασε 22χρονη ημεδαπή και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την γενετήσια αξιοπρέπεια της.
 
Σημειώνεται ότι από τις τρεις υποθέσεις μόνο η μία είχε καταγγελθεί στις αρμόδιες διωκτικές αρχές, ενώ οι υπόλοιπες προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα.
 
Οι δικογραφίες, που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών, υποβάλλονται στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.