Κομοτηνη: Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και του Alma Libre

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre  αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.  Οι προβολές που θα λάβουν χώρα στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ εντάσσονται στο πρόγραμμα «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» του Ινστιτούτου Θερβάντες, που υλοποιείται σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Στην Κομοτηνή θα προβληθούν τρεις ταινίες με το εξής πρόγραμμα:

Δευτέρα 31 Αυγούστου: «Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς» (Αργεντινή, 1992, 127’) του Eliseo Subiela με τους Darío Grandinetti, Sandra Ballesteros, Σουρεαλιστικό φιλμ (Δράμα).

Λίγα λόγια την υπόθεσης της ταινίας

Ο Ολιβέριο είναι ένας τριαντάρης ποιητής που επιβιώνει εκδίδοντας εμπορική ποίηση και περιφέρεται στο Μπουένος Άιρες. Το μόνο που επιθυμεί είναι να βρει τη γυναίκα των ονείρων του, που να τον καταλαβαίνει και να τον απογειώσει. Στο Μοντεβιδέο γνωρίζει μια πόρνη, την Άννα και την ερωτεύεται.
-ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ-

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου: «Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός» (Ισπανία, 2015, 94’). Κωμωδία της Λετίθια Ντολέρα, με τους Λετίθια Ντολέρα, Μανουέλ Μπούρκε,

Λίγα λόγια την υπόθεσης της ταινίας

Η Μαρία ντε λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά απ’ την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη την ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό: φυσιολογικός άνθρωπος.
-ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου: «Οι ρομαντικοί εξόριστοι» (Ισπανία, 2015, 70’). Ρομαντικό Δράμα του Χονάς Τρουέμπα με τους Βίτο Σανθ, Φρανθέσκο Καρρίλ.

Λίγα λόγια την υπόθεσης της ταινίας

Τρεις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι σε αναζήτηση ειδυλλιακών κι εφήμερων ερώτων. Θέλουν να βιώσουν καινούρια συναισθήματα που θα τους κάνουν να νοιώσουν ζωντανοί. Θα μπορούσε να είναι και μια προσπάθεια να κάψουν τα τελευταία καράβια της νιότης, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα δείγμα της παρακμής του ανδρικού φύλου.
-ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

  • Πριν από κάθε προβολή θα απολυμαίνονται τα καθίσματα
  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εφόσον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός θα υπάρχει στην είσοδο κυτίο ενίσχυσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.
  • Το ταμείο θα ανοίγει στις 8 το βράδυ, για την προμήθεια του εισιτηρίου ατελώς σε όλους τους θεατές.
  • Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην σκάλα. Παρακαλούμε το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις τρεις εξόδους του θεάτρου και ύστερα από τις οδηγίες που θα δίνονται από το προσωπικό του θεάτρου λίγο πριν την έναρξη της προβολής.
  • Ενημερώνουμε, ακόμη, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών. Κατά τη διάρκεια της προβολής επειδή θα τηρούνται οι αποστάσεις θα υπάρχει σύσταση για τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές παρακαλούμε να αφήνετε δύο καθίσματα κενά από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνεται διάλειμμα στις προβολές για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.