ΚΟΜΟmeeting: Ακομη περισσοτεροι συλλογοι και ομαδες αγκαλιασαν την ιδεα

Η δεύτερη συνδιοργάνωση της ΔΚΕΠΠΑΚ με το Europe Direct Κομοτηνής με σκοπό την προβολή και γνωστοποίηση των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων του τόπου

Λουίζα Σαλτσίδου, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής: «Οι διαδραστικές πρωτοβουλίες και τα workshopsκάνουν το ΚΟΜΟmeeting πιο ελκυστικό στον κόσμο»

Γιάννης Γκαράνης, Δήμαρχος Κομοτηνής: «Να βλέπουν οι πολίτες ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης που την πάει μπροστά»

 
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2o ΚΟΜΟmeeting, ημέρα αφιερωμένη στην προβολή και γνωριμία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), η οποία έλαβε χώρα στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ (παλιά νομική). Μέσα σε μια ιδιαίτερα εύθυμη και γιορτινή ατμόσφαιρα με πολύ τραγούδι, χορό και παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι εθελοντικές οργανώσεις υποδέχονταν με πολλά χαμόγελα τους περαστικούς φοιτητές, αλλά και τους δημότες της Ροδόπης.
 

«Φέτος συμμετείχαν 34 σύλλογοι και ανεξάρτητες ομάδες»

 
Φέτος το KOMOmeeting συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, συγκριτικά με την πρώτη διοργάνωση. Ενώ πέρσι ξεκίνησε με την συνδρομή 11 εθελοντικώνοργανώσεων, αυτήν τη χρονιά εκδηλώθηκε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν συνολικά 34 σύλλογοι και ανεξάρτητες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με σκοπό να τους γνωρίσουν τόσο οι φοιτητές όσο και η τοπική κοινωνία, ενημέρωσε η κ.ΛουίζαΣαλτσίδου, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. Άλλωστε όπως υπογράμμισε η ίδια μια ακόμη πολύ σημαντική διάσταση είναι οι ίδιοι οι σύλλογοι να γνωριστούν καλύτερα και να δικτυωθούν μεταξύ τους.
 

«Η δημοτική αρχή στηρίζει το δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων»

 
Παράλληλα η κ. Σαλτσίδου δήλωσε ότι «υπάρχει διάθεση και από την πλευρά της δημοτικής αρχής και από τον ίδιο τον δήμαρχο να στηριχτεί περαιτέρω το δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων και να συνεχιστεί το KOMOmeeting θεσμικά κάθε χρόνο ως γιορτή των συλλόγων και του εθελοντισμού». Επιπρόσθετα στους σταθμούς ενημέρωσης της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επιπρόσθετες ψυχαγωγικές και διαδραστικές πράξεις, όπως μαθήματα χορού, επιδείξεις πρώτων βοηθειών καιworkshopsστον δεύτερο όροφο της σχολής. «Όλο αυτό το κάνει πιο ζωντανό και δημιουργεί ένα καλό κίνητρο για να είναι πιο ελκυστικό για τον ενδιαφερόμενο που παρευρίσκεται στους χώρους της εκδήλωσης», τόνισε η επικεφαλής του EuropeDirectΚομοτηνής.
 

«Η Κομοτηνή είναι μια μεγάλη εθελοντική ομάδα»

 
Οι σύλλογοι σιγά σίγα καταλαβαίνουν ότι μόνο με συνεργασία μπορούν να γνωστοποιηθούν ευρέως και οργανώνουν μεγαλύτερα γεγονότα και εκδηλώσεις, σχολίασε ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης. Αποδεικνύεται ότι ο κόσμος αγκάλιασε τον θεσμό του ΚΟΜΟmeeting. «Ο Δήμος Κομοτηνής με τους συλλόγους και με το σύμφωνο που έχει με τις εθελοντικές οργανώσεις μπορεί να προχωρήσει ακόμη πιο πέρα και να αναδείξουμε περισσότερο την πόλη», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο δήμαρχος εγγυήθηκε ότι η δημοτική αρχή θα παραμένει αρωγός σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και μάλιστα η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση έδειξε ότι η Κομοτηνήέχει μια μεγάληεθελοντικήομάδα.
 

«Να συνεχιστούν τέτοιες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους»

 
Το σημαντικότερο για την πόλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στους συλλόγους και στις εθελοντικέςοργανώσεις είναι ένα ζωντανόκύτταρο της περιοχής.«Θα πρέπει να συνεχιστούν πιο εμπεριστατωμένα αυτές οι εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτουςκαι εμείς σαν ΔήμοςΚομοτηνής ανά πάσα στιγμή να προωθούμε τον εθελοντισμό», δήλωσε ο κ. Γκαράνης για να συμπληρώσει πως μέσα από την στήριξη του δήμου, προωθείται και ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος που έχουν οι πολιτιστικοίσύλλογοι και οι μη κερδοσκοπικές ομάδες καθώς «πραγματικάαυτοί οι άνθρωποι είναι ένα κύτταρο σε αυτήν την πόλη που την εξελίσσει διαρκώς και την πάει μπροστά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.