Komo – Run: Το πρωτο «Κομοτηναιικο» δρομικο γεγονος κανει «πρεμιερα» τον Μαιο

Στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» - Αντώνης Καμπάς, πρόεδρος ΔΣΦΑΑ «Το Komo – Run είναι ένα δρώμενο της Κομοτηνής, η οποία ευελπιστούμε να το γιορτάσει»

Το Δρομικό Κίνημα έχει εδώ και πολλά χρόνια γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλο τον πλανήτη. Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται και η χώρα μας, καθώς επί καθημερινής πλέον βάσεως ολοένα και περισσότεροι έλληνες δρομείς και περιπατητές σηκώνονται καθημερινά από τον καναπέ τους και τρέχουν στους δρόμους, στα πάρκα, στα στάδια, αλλά και στις κατά τόπους ορεινές διαδρομές, μερικά χιλιόμετρα με κύριο σκοπό να εκτονωθούν.
 
Η ανάπτυξη αυτή δε του δρομικού κινήματος στην χώρα μας έχει αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη διοργανώσεων και πρωτοβουλιών δρομικών γεγονότων, κυρίως μαραθωνίων, που αποδεδειγμένα έχουν αποφέρει στις τοπικές κοινωνίες που τις διοργανώνουν πολλαπλά οφέλη, από κοινωνικής, πολιτιστικής αλλά και οικονομικής πλευράς.
 
Η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα εκείνα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Κομοτηνής, που χαρακτηρίζεται από πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές, που ενδείκνυνται για την διεξαγωγή δρομικών γεγονότων, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενός καθαρά «Κομοτηναίικου» δρομικού γεγονότος, που ακούει στο όνομα Komo – Run.
 
Το 1ο λοιπόν Komo –Run όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μέσω των social media είναι γεγονός και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 22 Μαΐου, εντασσόμενο στις εργασίες του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που διοργανώνει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Το 1ο Κomo –Run θα αφορά κυρίως στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. που θα διατρέχει τα πέριξ της Κομοτηνής, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της, ενώ αποφασίστηκε να «διανθιστεί» από έναν δρόμο 5 χλμ. και από σκυταλοδρομίες στις οποίες θα λάβουν μέρος ομάδες μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.
 
Οι προετοιμασίες του Κomo –Run έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ παρόντες στην προσπάθεια έχουν ήδη δηλώσει ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ, οι οποίοι αποτελούν εκ των βασικών διοργανωτών, όπως αντίστοιχα και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», στον οποίο και θα διατεθούν τα έσοδα της διοργάνωσης, όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχου περιεχομένου διοργανώσεις στο παρελθόν. 

Αντώνης Καμπάς «Ξεκινάμε φιλόδοξα με στόχο η Κομοτηνή να προστεθεί στη λίστα των πόλεων με δρομικά γεγονότα στην Ελλάδα»

Το σκεπτικό αλλά και τους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής ανέλυσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94m» ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Αντώνης Καμπάς. «Ξεκινάμε φιλόδοξα με το Komo – Run, ένα δρομικό γεγονός που θέλουμε να προστεθεί στη λίστα των δρομικών γεγονότων στην Ελλάδα και να προσελκύσουμε κόσμο από τις γείτονες χώρες» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει πως πρόκειται για ένα καθαρά «Κομοτηναίικο» δρομικό γεγονός που αποσκοπεί «να αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο της Κομοτηνής, πέραν από τους δρομείς και τους ενδιαφερόμενους για τον αθλητισμό, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε με το προηγούμενο δρομικό γεγονός που φιλοξενήσαμε το Βίκος Relays».
 
«Βέβαια το Βίκος Relays δεν ήταν μια τοπική διοργάνωση και περιελάμβανε μόνο σκυταλοδρομίες» τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως στόχος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου ήταν η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος που θα αποσκοπεί στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που μπορεί να λάβει αλλά και τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Όπως επεσήμανε, βλέποντας την ανταπόκριση που έτυχαν αντίστοιχες διοργανώσεις κατά το παρελθόν, πραγματοποιήθηκε μία πρόχειρη δημοσκόπηση, η οποία έδειξε πως ένας ημιμαραθώνιος θα ήταν πιο ελκυστικός για την πλειοψηφία του κόσμου.
     
«Στην περσινή διοργάνωση του Βίκος Relays όντως δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τον κόσμο για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχάς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την Κυριακή που πραγματοποιήθηκε ο κόσμος ήταν ήδη πολύ κουρασμένος από τα Ελευθέρια, γεγονός κατανοητό, ενώ και σε επίπεδο διοργάνωσης, καθώς αυτή βασίστηκε στις υποδομές των ΤΕΦΑΑ και τους εθελοντές του, όλοι αυτοί ήταν πολύ “φορτωμένοι” γιατί δεν είχε γίνει ένας προγραμματισμός που να επιτρέπει να “τρέξει” ένα συμβάν αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου στο μέγεθος που θα έπρεπε να γίνει» τόνισε ο κ. Καμπάς για να επισημάνει πως στο Komo –Run «εθελοντές, συνάδελφοι και φοιτητές του Τμήματος θα βρίσκονται μοιρασμένοι στο Komo Run και στο Συνέδριο, ενώ όσοι θα είναι εθελοντές δεν θα τρέξουν το δρόμο, όπως έγινε πέρυσι, καθώς ένας ημιμαραθώνιος χρειάζεται κόσμο στα τραπεζάκια και στις διαδρομές και γενικότερα στο κομμάτι της διοργάνωσης».

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο αριθμός των εθελοντών είναι ήδη αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ η εμπειρία των Διεθνών Συνεδρίων, των προηγούμενων διοργανώσεων αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για μία διοργάνωση που γίνεται σε συνεργασία με όλους τους μαραθωνοδρόμους που τρέχουν στην Κομοτηνή και συμμετέχουν σε διοργανώσεις εντός και εκτός της χώρας και «απολαμβάνει» από την έναρξή της την στήριξη τόσο του Δήμου όσο και του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» μέσα στον οποίο «γίνονται οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις» αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχία του εγχειρήματος. 

«Φιλοδοξούμε ότι ο κόσμος της Κομοτηνής θα αγκαλιάσει το γεγονός αυτό και θα γιορτάσει ένα συμβάν που θα είναι δικό της»

«Έχοντας όλο αυτά τα χαρακτηριστικά που αποτελούν μία πολύ καλή αρχή για την επιτυχία του εγχειρήματος, φιλοδοξούμε ότι ο κόσμος της Κομοτηνής -και όχι μόνο- θα αγκαλιάσει το γεγονός και θα γιορτάσει ένα συμβάν που θα είναι δικό του» υπογράμμισε ο ίδιος.
 
Σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι ο κ. Καμπάς έκανε γνωστό πως γίνονται προσπάθειες το Komo –Run να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Κίνηση «Now we move» για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας, ενώ αναζητούνται και χορηγοί που θα στηρίξουν την όλη διοργάνωση που θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο facebook η αίτηση συμμετοχής για τον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ, που αποτελεί και το κομμάτι εκείνο της διοργάνωσης που απαιτεί ειδική προετοιμασία από πλευράς των συμμετεχόντων, ενώ εντός του επόμενου διαστήματος θα ανακοινωθούν και περαιτέρω λεπτομέρειες για το σύνολο της διοργάνωσης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.