Κοκκινη γιορτη

Με σύνθημα «Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής» έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο πάρκο της πόλης μας. Οι νέοι της ΚΝΕ για μία ακόμη φορά έστειλαν μήνυμα αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό του Ιράκ, μήνυμα ότι σήμερα δεν φτάνει να είσαι δυσαρεστημένος, δεν αρκεί μόνο να αγωνίζεσαι, αλλά και μήνυμα δύναμης ώστε να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης, κ. Νίκος Φακιρίδης.

Ακολούθησε η ομιλία του μέλους του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Γιώργου Στουραΐτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προεκλογική παροχολογία των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς και στην επόμενη μέρα των εκλογών και κάλεσε τους νέους στις εκλογές που έρχονται να πουν «ναι» σε μία άλλη εξουσία που θα εξυπηρετεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον νέο που αύριο θα είναι εργαζόμενος και θέλει μία αξιοπρεπή ζωή, σταθερή δουλειά, μόρφωση αντάξια των σύγχρονων εξελίξεων, ελεύθερο χρόνο για να απολαμβάνει τα έργα του πολιτισμού και της τέχνης, να είναι ο ίδιος δημιουργός και αφεντικό του τόπου του.

«Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει περιεχόμενο στα όνειρα, στις ανάγκες και στα δικαιώματα της νεολαίας, γιατί δεν θεωρούμε τις απαιτήσεις της πολυτέλεια. Γι’ αυτό σήμερα η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, της παραγωγής, ο κοινωνικός πλούτος που παράγεται, έχουν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών, για κατοχύρωση και διεύρυνση νέων δικαιωμάτων. Μπορεί σήμερα και ελεύθερος χρόνος να εξασφαλιστεί και να καλυφθούν οι ανάγκες για μία αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον. Για να ικανοποιηθούν όμως αυτές οι ανάγκες μας, απαιτείται η σύγκρουση με το μονοπώλιο και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί η οικονομία της χώρας πρέπει να σχεδιαστεί σε άλλη βάση, που κριτήριο της ανάπτυξης δεν θα είναι το πόσο μεγαλώνουν τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά το πόσο καλύπτονται οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Πρέπει η ανάπτυξη της χώρας να γίνεται με κεντρικό σχεδιασμό και με εργατικό έλεγχο, γι΄ αυτό θα πρέπει τα εργοστάσια, οι τράπεζες, η ενέργεια, οι βασικοί τομείς της οικονομίας δηλαδή, να περάσουν στα χέρια του λαού, στην εργατική τάξη που παράγει όλον αυτόν τον πλούτο. Όλα τα παραπάνω για να γίνουν χρειάζεται μια άλλη εξουσία. Την εξουσία που προτείνει το ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Μία εξουσία που εμείς λέμε ότι είναι ο σοσιαλισμός».

Ο Γιώργος Στουραΐτης χαρακτήρισε την πολιτική του ΚΚΕ ρεαλιστική για τα λαϊκά συμφέροντα, εν αντιθέσει με την πολιτική των άλλων κομμάτων που η πολιτική τους είναι ρεαλιστική για τους λίγους. Κατήγγειλε ως προσβολή για το λαό το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης και τόνισε ότι η μόνη πολιτική πρόταση που ενώνει το λαό σε ένα λαϊκό μέτωπο και συγκρούεται με την εξουσία των σημερινών ισχυρών είναι αυτή του ΚΚΕ.

«Οι νέοι, με ψήφο στο ΚΚΕ, θα αποδείξουν ότι χαμένη ψήφος δεν υπάρχει. Ότι αντίθετα μπορεί να υπάρξει χαμένη ευκαιρία αντεπίθεσης και ρήξης, μπορεί να υπάρξει κι άλλος χαμένος χρόνος, αν σε αυτές τις εκλογές δεν ηττηθούν τα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Γι΄ αυτό, λοιπόν, ούτε λεπτό χαμένο. Από σήμερα στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ, για να κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και προοπτικής. Για μια άλλη Ελλάδα, της δουλειάς, της ελευθερίας, για μια Ελλάδα σοσιαλιστική», κατέληξε ο κ. Στουραΐτης.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.