Κοιτιδα Αθλητισμου και Αναψυχης το Πανθρακικο Σταδιο Κομοτηνης· Παρατημενες στη μοιρα τους οι αθλητικες εγκαταστασεις στο Δασος της Νυμφαιας

Εκατοντάδες συμπολίτες μας αφιερώνουν καθημερινά το απόγευμα τους διασκεδάζοντας με τις οικογένειες τους

Δύο αθλητικοί χώροι της πόλης μας που αποτελούν την καλύτερη διέξοδο για άθληση και ψυχαγωγία παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εικόνα. Από την μία το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής υποδέχεται καθημερινά πλήθος κόσμου και οικογένειες, που θέλουν να αθληθούν και να διασκεδάσουν την ίδια στιγμή που οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Νυμφαίας έχουν σημάδια ολικής εγκατάλειψης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν απολύτως – αθλητικό- σκοπό.
 
To Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, παρότι αρχικά είχε φτιαχτεί για να φιλοξενεί μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσα από δημιουργία ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου που θα φιλοξενεί περισσότερους από 20.000 θεατές, τελικώς εξελίχθηκε σε μία κοιτίδα αθλητισμού και αναψυχής εντός της πόλεως, καθώς ποτέ το γήπεδο δεν πήρε μορφή σταδίου με κερκίδες και άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις.
 

Όλα αυτά βέβαια μετά το 2011, καθώς μέχρι τότε και αυτό είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο αλλά σταδιακά έγιναν βελτιωτικά έργα και πλέον αποτελεί στολίδι της πόλης. Διαθέτοντας δύο μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα με φυσικό χλοοτάπητα και ένα χωμάτινο,  2 γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο Beach Volley και ένα μικρό γηπεδάκι ποδοσφαίρου για τα μικρά παιδιά, αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για μία οικογένεια να περάσει το απόγευμα του, συνδυάζοντας την αναψυχή με την άθληση. Σε αυτά συντελεί και η παρουσία του αναψυκτηρίου, που δίνει τη δυνατότητα για ένα ρόφημα.
 
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια, το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, καθώς εκτός από τον φωτισμό που υπάρχει πλέον με τη δύση του ηλίου, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το ωράριο φιλοξενίας αθλητών, ο χώρος έχει ομορφύνει αισθητικά και γενικά όλοι οι Κομοτηναίοι οφείλουν να νιώθουν υπερήφανοι που υπάρχει στην πόλη μας αυτό το μέρος.
 
Καθημερινά περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας επισκέπτονται τον χώρο του Πανθρακικού Σταδίου, προκειμένου να αθληθούν, εκμεταλλευόμενοι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών αλλά και των υποδομών που υπάρχουν. Πρόκειται για έναν περιφραγμένο χώρο που  διαθέτει όλες τις ανέσεις ενώ καθημερινά γίνονται προσπάθειες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, για τη βελτίωση των παροχών.   

Πάγιο αίτημα των αθλουμένων η αναβάθμιση του ελαστικού ταρτάν 

Το  μεγάλο πρόβλημα των συλλόγων που φιλοξενούνται στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου είναι η κατάσταση του ελαστικού τάπητα, που χρησιμοποιούν οι αθλητές του στίβου. Πάγιο αίτημα όλων είναι η αναβάθμιση του ταρτάν, του ελαστικού, δηλαδή, τάπητα που χρησιμοποιείται στον στίβο και είναι τοποθετημένος περισσότερο από 25 χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων. 

Συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μας φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου 

Θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι συμπολίτες μας παρουσιάζονται συνειδητοποιημένοι, προστατεύοντας τον χώρο, μη αφήνοντας σκουπίδια και λοιπά αντικείμενα κατά την αποχώρηση τους από τον περιβάλλοντα χώρο του Πανθρακικού Σταδίου.  Άλλωστε είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως πρέπει στην εποχή μας να φροντίσουμε για τους χώρους μας. 

Ανασκευάζονται τα γήπεδα τένις του Πανθρακικού Σταδίου 

Για την βελτίωση των υποδομών μάλιστα, προκηρύχθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η  ανακατασκευή των τεσσάρων γηπέδων τένις στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Αυτή η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενούμε στην πόλη μας  διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των εγκαταστάσεών μας και του αθλήματος, το οποίο μετά τις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά, έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα.
 
Στο παρελθόν είχε προταθεί να μπει πλαστικός τάπητας στο δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει χώμα αλλά αυτή η ιδέα δεν προχώρησε. 

Εικόνα εγκατάλειψης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νυμφαίας 

Στον αντίποδα καίτοι η Νυμφαία αποτελεί ένα δώρο της φύσης για τους κατοίκους της Ροδόπης, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα αξιοποιούταν για φυσικές δραστηριότητες, δυστυχώς στη Ροδόπη ποτέ δεν είχε την αξιοποίηση που απαιτούταν για να αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους όχι μόνο της Ροδόπης αλλά και των γύρω νομών και των βαλκανικών χωρών.
 

Χειρότερη όμως εικόνα παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δάσους. Σπασμένες μπασκέτες και αισχρόλογα σημειωμένα πάνω στους στύλους, σκουπίδια δεξιά και αριστερά ενώ από τα γήπεδα τένις και βόλεϊ τα μόνα που έχουν απομείνει να θυμίζουν γήπεδο είναι τα κολονάκια.
 

Είναι κρίμα πραγματικά να αφήνουμε τέτοια φυσική ομορφιά να είναι αναξιοποίητη σε μία εποχή που είναι αναγκαίες οι οικογενειακές εξορμήσεις. Ευχή όλων αποτελεί να μπορέσει να βρεθεί λύση ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που προτείνουν σαν λύση την προσπάθεια αναμόρφωσης του χώρου μέσα από την καθοδήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας, που έχει δείξει την ευαισθησία της σε πολλές περιπτώσεις. 
 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όσοι έρχονται σαν επισκέπτες στην πόλη μας και πηγαίνουν στο δάσος της Νυμφαίας μένουν μαγεμένοι. Οπότε οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν πνοή στην περιοχή, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.