«Κοιταξε» στα ματια τον πρωταθλητη Ολυμπιακο η Α.Ε. Κομοτηνης

Α.Ε. Κομοτηνής – Ολυμπιακός 1-3

Σε έναν αγώνα γιορτή για τον αθλητισμό της Κομοτηνής, η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία από την έλευση του Ρουσλάν Σέφτσοφ, έβαλε δύσκολα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, λυγίζοντας τελικώς στο τέλος αλλά αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.
 
Η ομάδα της Κομοτηνή, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της πασαδόρο, τον τραυματία Θάνο Μαρούλη, είχε πολύ βελτιωμένο πρόσωπο καθώς αφενός ο Τάσος Δαλδαβερένης τον αντικατέστησε επάξια και αφετέρου ο Ρουσλάν Σέφτσοφ έδωσε στους «Κιτρινόμαυρους» αυτό που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια, τον εύκολο πόντο.
 
Για τη δυσκολία της αποστολής που είχε η ομάδα της Κομοτηνής, αξίζει να σημειωθεί πως οι «Ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την 42η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και διευρύνουν με αυτόν τον τρόπο το σερί που έχει ξεκινήσει από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017/18. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με το πλάνο της, επιλέγοντας να ρισκάρει από το σερβίς, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην υποδοχή του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Στιβαχτή, Ζουπάνι αντί των Τερβαπόρτι, Σμιτ.
 
Ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά με 14-10 αλλά η ομάδα της Κομοτηνής έβγαλε αντίδραση και με σερί 4-0 χάρη στο σερβίς του βελτιωμένου σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια Φερέλ αλλά και τις επιθέσεις του Σεβτσόβ ισοφάρισε 14-14. Ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμός στην επίθεση και με πρωταγωνιστή του Ράουβερντινκ πήρε εκ νέου μία μικρή αλλά πολύτιμη διαφορά, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος οπότε και ο Σμιτ με επίθεση έκλεισε το σετ 25-22.
 
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να καταφέρει να προηγηθεί με 11-8 και την ομάδα της Κομοτηνής να αντιδράει εκ νέου με τον Φερέλ στο σερβίς και τον Σεβτσόφ να κερδίζει κόντρα επιθέσεις, κάνοντας ένα μικρό σερί 5-0, ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός με τον Ραουβέρντινικ και τους Κουμεντάκη, Ζουπάνη να «πυροβολούν» απάντησε με δικό του σερί 4-0 και προσπέρασε πάλι 15-13. Το σερβίς του Κουμεντάκη έκανε τελικά την διαφορά και δημιούργησε το +5 (21-16) που έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό. Με το χαμένο σερβίς του Χριστόφα έκλεισε το σετ 25-19 για τον Ολυμπιακό που έκανε το 2-0.
 
Η έκπληξη στο τρίτο σετ ήρθε από το σερβίς του Χριστόφα που αποδιοργάνωσε την υποδοχή του Ολυμπιακού και έδωσε την ευκαιρία σε Δαλακούρα, Σεβτσόβ να κάνουν το 7-1. Όπως ήταν λογικό, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, πίεσε στο σερβίς αλλά και στις επιθέσεις παρόλα αυτά η ΑΕ Κομοτηνής άντεξε και με την ώθηση του κόσμου κράτησε το προβάδισμα με τον Δαλακούρα να διαμορφώνει το 25-23 και να μειώνει σε 1-2 σετ.
 
Μπροστά στον κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο τέταρτο σετ και με τους Ραουβέρντινκ και Κουμεντάκη είχε από την αρχή προβάδισμα 2-3 πόντους. Ο Σμιτ που επιστρατεύτηκε στο 4ο σετ έκανε το 8-4, η Κομοτηνή πλησίασε στον πόντο με 13-14 αλλά Κουμεντάκης με Σμιτ με σερί 3-0 έκαναν το σκορ 23-17 και το σετ έκλεισε με το λάθος του Σεβτσόφ.
 
Διαιτητές: Αβραμίδης, Δήμου
  
*Οι πόντοι του ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής προήλθαν: 4 άσσοι, 50 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν: 4 άσσοι, 60 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Μ.Γ.Σ.Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Hλίας Κρεούζης): Δαλακούρας Κ. 4 (3/9επ., 1 άσσος, 55%υπ., 39%αρ), Δαλδαβερέμης 2 (1/1, 1 μπλοκ), Φερέλ 10 (8/16, 2 άσσοι), Σεβτσόβ 23 (22/46, 1 άσσος), Δαλακούρας 9 (9/17 επ., 74%υπ., 41%αρ), Χριστοφάς 9 (4/10 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Τσαδήμας (λ – 44%υπ.-39%αρ), Μπουφίδης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης, Χριστάκος, Καβαρατζής (33%υπ., 33%αρ.), Παπαδάκος, Μπανιώτης.
 
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνίοθ Μπενίτεθ): Ζουπάνι 13 (11/28 επ., 2 μπλοκ), Σμαραγδής 3 (1/2επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (1 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 5 (5/8 επ., 42%υπ., 8%αρ.), Ράουβερντινκ 15 (14/27 επ., 1 άσσος, 34%υπ., 28%αρ.) / Στεφάνου (λ. – 65%υπ.-30%αρ.), Σμιτ 10 (10/16 επ.), Κουμεντάκης 16 (13/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 73%υπ.-60%), Τερβαπόρτι 1 (1/1 επ.), Χριστοφιδέλης, Δαρίδης –λ

Όλα όσα ειπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητών του έμεινε ο Ηλίας Κρεούζης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ενώ ο Φερνάντο Μουνιόθ επισήμανε πως έκανε αρκετές αλλαγές για να διατηρεί την ομάδα του φρέσκια ενώ «έπλεξε» το εγκώμιο της ΑΕ Κομοτηνής.

Ο προπονητής της Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης είπε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Για εμάς και την πόλη της Κομοτηνής είναι γιορτή να έχουμε τέτοιες ομάδες στην πόλη μας. Παρότι ο Ολυμπιακός είχε ταξίδι μεσοβδόμαδα και ήρθε σήμερα το πρωί έδειξε την ποιότητα και το βάθος που διαθέτει. Εμείς κρατάμε το τρίτο σετ γιατί ενώ ήμασταν μπροστά, ο Ολυμπιακός μας πίεσε και εμείς αντέξαμε και το κατακτήσαμε». Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο νεαρός τεχνικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος. «Εγώ δεν ψάχνω δικαιολογίες , ακόμα και τώρα παίξαμε χωρίς τον Μαρούλη αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο Δαλδαβερένης. Ο Ρουσλάν δεν είναι ακόμα έτοιμος και έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα . Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι» σημείωσε.
 
Από την πλευρά του  προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε πως «η Κομοτηνή είναι μια καλή ομάδα που θα ανεβάζει και άλλο την επίδοση της μετά τις προσθήκες που έκανε. Εμείς έχουμε διαδοχικά παιχνίδια και για τον λόγο αυτό δίνουμε ευκαιρίες σε αρκετούς αθλητές για να είμαστε μέσα στους στόχους, κάτι που αρκετές φορές ίσως έχει επιπτώσεις στην εικόνα μας. Στην Ελλάδα θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και στην Ευρώπη αρχικά να περάσουμε την Μπουργκάς και μετά να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Από πλευράς αθλητών μίλησαν για την Α.Ε. Κομοτηνής ο Νίκος Χριστόφας και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο κεντρικός της ομάδας της Κομοτηνής Νίκος Χριστόφας  δήλωσε πως «ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλο βάθος πάγκου και διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Εμείς πήραμε ένα σετ, βγάλαμε θετικά συμπεράσματα και σήμερα παρότι παίζαμε χωρίς τον βασικό πασαδόρο, αν και ο Δαλδαβερένης τα πήγε πολύ καλά, καταφέραμε να πάμε πολύ καλά ιδιαίτερα μετά την προσθήκη του Ρουσλάν» ενώ ο Ραφαήλ Κουμεντάκης επισήμανε πως «ξέραμε πως η Κομοτηνή θα είναι βελτιωμένη και ανεβασμένη μετά τις αλλαγές στο ρόστερ, αλλά μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο και συνεχίζουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.