«Κοινωνικη στηριξη της γυναικας»

Τα 30 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει φέτος η ΧΕΝ Κομοτηνής συνεχίζοντας τις δράσεις της. Η ΧΕΝ είναι μία παγκόσμια εθελοντική οργάνωση, μη κυβερνητικού χαρακτήρα που σαν στόχο έχει την ανάπτυξη της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Η αντιμετώπιση της γυναίκας σαν μία ανθρώπινη ύπαρξη μέσα στην κοινωνία είναι η κύρια μέριμνα των εθελοντριών που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Η ΧΕΝ παράλληλα με τον κοινωνικό της χαρακτήρα υλοποιεί και προγράμματα ζωγραφικής, αγγλικών και κατασκευής κοσμημάτων με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων μια και είναι ο μοναδικό τρόπος χρηματοδότησής τους.

Ένα από τα σημαντικά προγράμματα που για 3 χρονιά υλοποιεί η ΧΕΝ Κομοτηνής είναι το πρόγραμμα «κοινωνική στήριξη της γυναίκας». Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας που χρειάζονται πληροφόρηση, νομική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη, διευκόλυνση σε φορείς υγείας, κοινωνικής φροντίδας και άλλους ειδικευμένους φορείς.

Στοχεύει στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη για τη γυναίκα, στην στήριξη σε πρακτικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο και στην ενεργοποίησή της προς ένα επίπεδο αυτονομίας, αυτογνωσίας και ρεαλιστικής γνώσης της πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τηλεφωνική επικοινωνία και προσωπική επαφή με τις ενδιαφερόμενες στο κέντρο της ΧΕΝ, ψυχολογική υποστήριξη, δημιουργία και λειτουργία βάσεως δεδομένων με συνεχή ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των φορέων της περιοχής καθώς και αμφίδρομη επικοινωνία με τους φορείς κοινωνικής μέριμνας.

Ένα πρόγραμμα που λειτουργεί με εχεμύθεια μία και ζούμε σε μία μικρή και κλειστεί κοινωνία. Η πρώην πρόεδρος της ΧΕΝ και στέλεχος της πλέον Μαρία Μπατζώνια δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, «θέλουμε στην ΧΕΝ να κάνουμε προγράμματα που δεν είναι γνωστά και τετριμμένα και δεν επαναλαμβάνονται χωρίς να υπάρχει πραγματική δράση προώθηση του εθελοντισμού, θέλουμε να κάνουμε προγράμματα σύγχρονα και δελεαστικά».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι όλοι οι φορείς δέχτηκαν να συνεργαστούν και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό χωρίς καμία επιφύλαξη.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.