«Κοινωνια των πολιτων – Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση και Γυναικα»

«Κοινωνία των πολιτών – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Γυναίκα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι γυναίκες υποψήφιες νομαρχιακές σύμβουλοι με το Συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» και επικεφαλής το Νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη. Εισηγήτρια είναι η Δώρα Παπαδοπούλου – Κάσσα, φιλόλογος, ενώ στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι Θάνος Μαλούσης, Ινώ Παπαδοπούλου, Μαρία Περπερίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2006, στις 20:30 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (πρώην REX).

Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, οι γυναίκες υποψήφιες Νομαρχιακές Σύμβουλοι με το συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» παραχώρησαν

Η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμ«Κοινωνική Συμμαχία» Δώρα Παπαδοπούλου-Κάσσα, η οποία θα είναι και εισηγήτρια στην εκδήλωση, μίλησε για την ενότητα που διακρίνει τις συνυποψήφιές της. «Σ’ αυτή την εκδήλωση δουλέψαμε ομαδικά. Γίναμε ομάδα από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε στον συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» του νομάρχη Άρη Γιαννακίδη και θα παραμείνουμε ομάδα ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Ένα κοινό στοιχείο που μας ένωσε είναι το γεγονός ότι από τις 11 υποψήφιες οι 10 για πρώτη φορά παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική. Γι’ αυτό νιώθουμε ευθύνη αλλά και ανασφάλεια. Πιστεύουμε ότι με την ενότητά μας αποκτούμε ισχύ. Άλλωστε και η επωνυμία του συνδυασμού μας «Κοινωνική Συμμαχία» πιστεύει στις ενότητες, πιστεύει στις συνεργασίες, πιστεύει στην ομαδική δουλειά», είπε η κ. Παπαδοπούλου-Κάσσα, η οποία ταυτόχρονα ευχαρίστησε το νομάρχη Άρη Γιαννακίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο των γυναικών υποψηφίων για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το νομάρχη μας Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος παρόλη την απειρία μας, μας εμπιστεύτηκε απόλυτα και έτσι αναλάβαμε όλες οι υποψήφιες μαζί -με κατανομή αρμοδιοτήτων- να διοργανώσουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης. «Στην αρχή θα έχουμε 10λεπτη εισήγηση με θέμα «Κοινωνία των πολιτών – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Γυναίκα». Εξετάζουμε από κοινωνιολογική άποψη την έννοια της κοινωνίας των πολιτών. Εξετάζουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει βάση και προπύργιο της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και τη συμβολή της γυναίκας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στην προσπάθεια να συμβάλλει ώστε η κοινωνία των πολιτών να γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του νομάρχη, η παρουσίαση των υποψηφίων γυναικών της «Κοινωνικής Συμμαχίας», ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα. Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης είναι πολιτιστικό, καθώς οι γυναίκες θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα ότι «ο πολιτισμός θα είναι άμεση προτεραιότητα στη νέα τετραετία, αν μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας εκ νέου. Στο τρίτο μέρος επιλέξαμε μουσικές και τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» που δείχνει αυτή την συνάντηση και τον συγκερασμό πολιτισμών και διαφορετικών ανθρώπων, στοιχεία που χαρακτηρίζουν άλλωστε και την πόλη μας. Επίσης, θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια από Χατζηδάκη και Θεοδωράκη που είναι οι σταθερές αξίες του πολιτισμού μας. Υπάρχει και ένα τραγούδι που λειτουργεί σημειολογικά, το «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική Δημήτρη Λάγιου που ανοίγει και κλείνει το μουσικό μέρος».

Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Θάνος Μαλούσης στο βιολί, Ινώ Παπαδοπούλου στο πιάνο και Μαρία Περπερίδου στο τραγούδι.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.