«ΚΟΙΝΟ_ΤΥΠΟ»: Το καθε αλλο παρα κοινοτυπο free press περιοδικο της Κοινοτητας Νεων Κομοτηνης

Ένας τύπος γραμμένος από φοιτητές για φοιτητές - Επίσημη πρώτη δημόσια κυκλοφορία στο σημερινό party του «Ράδιο Παρατηρητής – 24/7»

Το νέο free press περιοδικό της Κομοτηνής φέρει το όνομα «ΚΟΙΝΟ_ΤΥΠΟ» αλλά δεν είναι καθόλου κοινότυπο. Κάθε άλλο μιας και φέρει την υπογραφή της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, που έχει αποδείξει πολλάκις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πως κάθε της ιδέα και πράξη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, τόλμη και πάθος για τον πολιτισμό, στην διευρυμένη του έννοια.
 
Το «ΚΟΙΝΟ_ΤΥΠΟ» είναι ένα free press περιοδικό γραμμένο από φοιτητές για τους φοιτητές και αποτελεί το επιστέγασμα μίας χρόνιας προσπάθειας από τα μέλη της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής να βρουν τον τρόπο να εκφράσουν τις ιδέες, τις απόψεις και τα όνειρά τους.
 
Με τη βοήθεια της 2k Project ΕΠΕ, ως επιστέγασμα της πολύτιμης συνεργασίας μας όλα αυτά τα χρόνια, το όνειρο αυτό πήρε σάρκα και οστά και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο party παρουσίασης του ραδιοφωνικού Προγράμματος του «Ράδιο Παρατηρητή» σήμερα το βράδυ, στις 20:00 στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ».
 

Όπως αναφέρεται και στο editorial του πρώτου αυτού τεύχους, όσοι το πιάσουν στα χέρια τους θα διαβάσουν το «ΚΟΙΝΟ-ΤΥΠΟ», δηλαδή τον τύπο της Κοινότητας. Μια δεξαμενή σκέψης και έκφρασης φοιτητών, ονειροπόλων και πάνω από όλα περίεργων, που συνεχώς αναζητούν τροφή για σκέψη.
 
Ένας τύπος από φοιτητές για φοιτητές, που σκοπό έχει να ταξιδέψει τους αναγνώστες στον δικό τους κόσμο, στον κόσμο όπου ο κινηματογράφος, το θέατρο, η λογοτεχνία, η μουσική και η φιλοσοφία ζωντανεύουν και παίρνουν έντυπη μορφή.
 
Σε αυτές τις λίγες σελίδες διατυπώνονται οι «κοινότυπες» σκέψεις της φοιτητικής πραγματικότητας.
 
Και όχι μόνο μιας και πέραν του οδηγού επιβίωσης για τους πρωτοετείς φοιτητές που υπογράφει η Βίκυ Καλιακούδα,  του top 5 budget friendly οδηγού χειμερινών ταξιδιωτικών προορισμών που μας προτείνει η Ελένη Μελλισανίδου, πέραν των βιβλιοπροτάσεων του λογοτεχνικού τμήματος, και των προτάσεων του κινηματογραφικού τμήματος για τους σινεφίλ… ο Κώστας Χατζηιωαννίδης μας μιλά για την σημερινή φαρσοκωμωδία της ελληνικής πολιτικής αλλά και για το «Λάθε βιώσας» , της απομάκρυνσής μας από το «μαλλιοτράβηγμα της αγοράς» και την διαφύλαξη της ψυχικής μας υγείας και του πνεύματός μας,  η Υπατία Λαμπροπούλου παραδέχεται ότι το να ζεις πραγματικά θέλει κότσια και κάθε ένας εξ ημών μπορεί μονάχα να αποφασίσει αν θα διαλέξει να βλέπει το ουράνιο τόξο ή μόνο την βροχή, η Δόμνα Λουλούδη αποθανατίζει τη ζωή, ευχόμενη σε πολλά χρόνια από τώρα, με γκρίζα μαλλιά στους ώμους να βλέπει τις φωτογραφίες της , έχοντας πάρει μία γεύση της αιωνιότητας και τέλος… στην αρχή ο Ραφαήλ Αλεξίου μας επιστρατεύει στην γραφή, για να διαφυλάξουμε τα πολύτιμα,  το όνειρο, την ελπίδα, την δημιουργία, την παιδείας μας.
 

Το «ΚΟΙΝΟ_ΤΥΠΟ» εκδίδεται από την Κοινότητα Νέων. Διευθύνεται από συντακτική ομάδα, στην οποία συμμετέχει πας ενδιαφερόμενος. Την δακτυλογράφηση και επιμέλεια των άρθρων ανέλαβαν οι  Υπατία Λαμπροπούλου, Κοσμάς Χατζηιωαννίδης, Ραφαήλ Αλεξίου, Βίκυ Καλλιακούδα και Ελένη Μελλισανίδου, ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Γιάννης Χαριτίδης, ωστόσο όπως επισημαίνουν στο ίδιο το «Κοινο_Τυπο» φίλοι και επίδοξοι συντάκτες μπορούν να συμμετέχουν. Αρκεί μία επίσκεψη στο στέκι της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής (Κωνσταντίνου και Ελένης και Ιερωνύμου γωνία). 

Στο 1ο τεύχος του «ΚΟΙΝΟ_ΤΥΠΟ» 

«Επιστράτευση πένας… τώρα», Γράφει ο Ραφαήλ Αλεξίου
«Η φαρσοκωμωδία της ελληνικής πολιτικής», Γράφει ο Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
«Μια ωδή στο Λάθε Βιώσας», Γράφει ο Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
“Modus Vivendi”, Γράφει η Υπατία Λαμπροπούλου
“Catch the Moment”, Γράφει η Δόμνα Λουλούδη
Οδηγός επιβίωσης για πρωτοετείς, Γράφει η Βίκυ Καλιακούδα
Top 5 Budget Friendly Χειμερινοί Ταξιδιωτικοί Προορισμοί στην Ευρώπη, Γράφει η Ελένη Μελλισανίδου
Και…
Οι προτάσεις του Κινηματογραφικού και  Λογοτεχνικού τμήματος  της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.