Κοινο μετωπο κατα του ασφαλιστικου απο 14 φορεις της Ροδοπης

Συλλαλητήριο με περιφερειακό χαρακτήρα την επόμενη Κυριακή στην Κομοτηνή

Στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατέληξαν τη Δευτέρα, στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕΡ, οι εκπρόσωποι 14 φορέων του νομού Ροδόπης. Με κοινό ψήφισμά τους, καλούν καταρχήν τους βουλευτές του νομού μας να ασκήσουν την πολιτική τους πίεση προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, ώστε να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να παρουσιαστεί νέο που θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των φορέων, ενώ σε περίπτωση κατάθεσής του στη βουλή ως έχει, να το καταψηφίσουν.
 
Επιπλέον, συμφώνησαν να οργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή, για το οποίο θα επιδιώξουν, σε συνεννόηση με τους φορείς των γειτονικών νομών, να αποκτήσει περιφερειακό χαρακτήρα.
Σε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση, που έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί οι αγρότες της Ροδόπης, συμφωνήθηκε να δώσουν το «παρών» και εκπρόσωποι των υπόλοιπων φορέων, ενώ γενικότερα συνομολογήθηκε ότι η προχθεσινή σύσκεψη θα αποτελέσει τη απαρχή για μια συλλογική δράση των φορέων του νομού μας, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο και μελλοντικά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου. 

Οι φορείς που έλαβαν μέρος στη διευρυμένη σύσκεψη

Στη διευρυμένη σύσκεψη της Δευτέρας έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κάτωθι 14 φορέων της Ροδόπης:
 
1. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης
2. Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
3. ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
4. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης
5. Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης
6. Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής
7. Αγροτικός Σύλλογος δήμου Κομοτηνής
8. Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάμβακος-Σιτηρών
9. Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης
10. ΤΕΕ Θράκης
11. Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης
12. Σωματείο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
13. Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης
14. Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής 

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος «Να προσδώσουμε ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στις σχέσεις των κοινωνικών φορέων, για να αλλάξουμε και την πορεία αυτού του τόπου»


Την πρωτοβουλία για την αναζήτηση κοινών θέσεων και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων έναντι του νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικό, είχε αναλάβει το τοπικό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ. «Θέλουμε να προσδώσουμε ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στις σχέσεις των κοινωνικών φορέων, για να αλλάξουμε και την πορεία αυτού του τόπου», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος. Μετά από το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση, καθώς, όπως διαπίστωσε, «βρήκαμε τα κοινά μας σημεία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δράσουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε το ασφαλιστικό». «Κοινή συνισταμένη όλων μας», προσέθεσε, «είναι η απαίτηση για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και η έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με όλους τους φορείς, σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει μεν να είναι βιώσιμο το σύστημα, αλλά δε θα καταδικάζει τους εργαζόμενους αυτού του τόπου και ευρύτερα της χώρας».
 
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κάλεσε όλες τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας να υποστηρίξουν την κινητοποίηση της 31ης Ιανουαρίου, ώστε «να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι και η περιοχή μας συνδράμει στο να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, τα οποία είναι καταδίκη για το μέλλον του τόπου». 

Αργύρης Αργυρόπουλος «Ίσως είναι η μοναδική φορά τα τελευταία 20 χρόνια που μαζεύτηκαν όλοι οι φορείς»

Με αφορμή την προχθεσινή σύσκεψη, μίλησε χθες στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Αργύρης Αργυρόπουλος. Ο κ. Αργυρόπουλος επέμεινε ιδιαίτερα στην αξία της δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Ροδόπης, ενώ επέκρινε έντονα το περιεχόμενο του προωθούμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Ίσως είναι η μοναδική φορά τα τελευταία 20 χρόνια που μαζεύτηκαν όλοι οι φορείς», σημείωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία της σύσκεψης, για να διακρίνει ότι είχαν γίνει πολλές αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν, αλλά πάντα κάτι προέκυπτε και δεν τελεσφορούσαν. Έσπευσε μάλιστα να συγχαρεί τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για την πρωτοβουλία, ενώ παρατήρησε ότι βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και εξέφρασε την προσδοκία να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια.
 
Με την ευκαιρία απηύθυνε κάλεσμα προς τους συναδέλφους να παρασταθούν σήμερα στην κινητοποίηση, που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες στην κεντρική πλατεία. «Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι όλοι: αγρότες, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες», υπογράμμισε. «Ότι είμαστε δυνατοί και ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Όλοι μαζί μπορούμε ένας-ένας χωριστά όχι», συμπλήρωσε. 

«Αν οι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο, δεν τους θέλουμε στο νομό μας, είναι ανεπιθύμητοι»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι αν ψηφιστεί ως έχει από την βουλή, τότε θα αποτελειώσει τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι μόνο. «Το πολύ δύσκολο ερώτημα είναι πώς μία κυβέρνηση, η οποία το «παίζει» αριστερά, μπορεί να παίρνει τέτοια μέτρα», σχολίασε με νόημα. Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Ροδόπης, τόνισε ότι «αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, δεν τους θέλουμε στο νομό μας, είναι ανεπιθύμητοι». «Με τη δική μας ψήφο πάνε στη βουλή», προσέθεσε, «άρα πρέπει να υπερασπιστούν και τα δικά μας συμφέροντα, όχι μόνο το τι θέλει η κυβέρνηση». 

Κοινή δήλωση υποστήριξης των αγροτών από τους προέδρους της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου

Με κοινή τους δήλωση, τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανέστης Βαφειάδης, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κική Κωνσταντινίδου, τονίζουν ότι «σύσσωμος ο εμπορικός και επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος της πόλης μας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο». Επιπλέον, καλούν τα μέλη των φορέων τους να συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών, που είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.