Κοινα μαθηματα για τις 3 κατευθυνσεις σε Β΄ και Γ΄ Λυκειου

Στην Α΄ και όχι στη Γ΄ Λυκείου, όπως φαίνεται μέσα από σημερινό δελτίου Τύπου του υπουργείου Παιδείας, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας από 31 σε 32, με την Χημεία να «παίρνει» μια ακόμα ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πέτρου Ευθυμίου τα μαθήματα επιλογής της Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα είναι κοινά για τις τρεις κατευθύνσεις ενώ για τα Αρχαία Ελληνικά φαίνεται πως τα πράγματα μένουν ως έχει.

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως και του ΠτΘ κάνουν λόγο για επαναφορά του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ΄ τάξης του Λυκείου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης, κ. Κιουτσούκης σχολίασε μια παρόμοια πιθανότητα στο χθεσινό φύλλο του ΠτΘ, μεταφέροντας απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου για τις πιθανολογούμενες αλλαγές. Σε σημερινή του επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας πληροφορήθηκε τις μέχρι τώρα αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Κιουτσούκη, όπως αυτές διασταυρώθηκαν με το υπουργείο «δεν υφίσταται θέμα αλλαγής του προγράμματος της Γ΄ Λυκείου σε σχέση με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών».

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου με σημερινή ημερομηνία έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρου Ευθυμίου επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου το μάθημα της Κοινωνιολογίας, το οποίο θα αντικαταστήσει το διδασκόμενο σήμερα μάθημα Γενικής Παιδείας, «Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας», που γίνεται μάθημα επιλογής.

Αποδεχόμενος σχετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ο κ. Ευθυμίου προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το μάθημα της Κοινωνιολογίας διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών, εμπλουτίζει τις γνώσεις τους και βοηθάει στην κατανόηση της λειτουργίας της κοινωνίας.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αποδέχτηκε την πρόταση τα μαθήματα επιλογής της Β΄ και Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου να είναι κοινά και για τις τρεις κατευθύνσεις.

Τέλος με την ίδια απόφαση αυξάνεται κατά, μια ώρα, η διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας στην Α΄ τάξη του Ενιαίου Λυκείου. Η αύξηση κρίθηκε αναγκαία καθώς η Χημεία, είναι κεντρική επιστήμη και αποτελεί τη βάση άλλων επιστημών όπως η Βιολογία, η Φαρμακευτική, η Γεωπονία και άλλες.

Με την ρύθμιση αυτή η διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας γίνεται δίωρη και το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, για την Α΄ τάξη του Λυκείου αυξάνεται κατά μία ώρα, από 31 ώρες γίνεται 32″.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.