Κοιμηθειτε ησυχοι…

Η εταιρεία «Θράκη Strom» είναι μια παραγωγική βιοτεχνία ορθοπεδικών και ανατομικών στρωμάτων η οποία λειτουργεί επί της Αδριανουπόλεως 129. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1960 από το Χαράλαμπο Παντελιάδη, με την κατασκευή χειροποίητων στρωμάτων από μαλλί και βαμβάκι, παπλωμάτων και μαξιλαριών. Σήμερα, περνώντας στη δεύτερη γενιά, που έχει πια το τιμόνι της επιχείρησης, είναι σε θέση να παράγει στρώματα όλων των τύπων και κατηγοριών, χρησιμοποιώντας πάντα φυσικά υλικά, όπως ο κοκκοφοίνικας, το βαμβάκι, το μαλλί, το latex, ενώ απασχολεί 3 άτομα.

Η μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή στρωμάτων σε συνδυασμό με την άψογη ποιότητα των προϊόντων της την καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές τόσο για την αγορά στρώματος από ιδιώτες καταναλωτές, όσο και για τον εξοπλισμό ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Ο ΠτΘ συζητά σήμερα με την υπεύθυνη της επιχείρησης Βασιλική Παντελιάδου…

ΠτΘ: Μακρά η διαδρομή της επιχείρησης που διευθύνετε. Ξεκινώντας θα ήθελα να αναφερθούμε στην πορεία της…

Β.Π.:
Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1960 από τον πατέρα μου Χαράλαμπο Παντελιάδη, με την κατασκευή χειροποίητων στρωμάτων και παπλωμάτων από μαλλί και βαμβάκι. Όταν σταμάτησε αυτή η παραγωγή, ξεκίνησε την κατασκευή στρωμάτων με ελατήρια. Το 2004 η βιοτεχνία περνά στα χέρια μου. Πέρσι, συμμετέχοντας σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, αποφάσισα την επέκτασή της, εκσυγχρονίζοντας τον κτιριακό, αλλά και τον μηχανικό εξοπλισμό.

ΠτΘ: Επειδή πέρσι έγινε μεγάλος θόρυβος όσον αφορά στο προϊόν που παράγετε και ακούστηκαν διάφορα για την περιοχή μας, θα ήθελα να μας περιγράψετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε…

Β.Π.:
Τα υλικά είναι φυσικά. Χρησιμοποιούμε κοκκοφοίνικα, βάτα από βαμβάκι 100%, βάτα μάλλινη 100%, αφρολέξ, το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του είναι αποστειρωμένο και υποαλλεργικό, όπως επίσης αποστειρωμένη είναι και η μαύρη βάτα που χρησιμοποιούμε, η οποία προέρχεται από υφάσματα βαμβακερά, όχι όμως λευκά, και την οποία προμηθευόμαστε από τη Θεσσαλονίκη. (Το μόνο εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα που έχει κλίβανο αποστείρωσης).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα υλικά, χρησιμοποιούμε το latex το οποίο είναι 100% φυσικό που προέρχεται από το χυμό του τροπικού δέντρου εβεά (καουτσουκόδενδρο).

ΠτΘ: Ράβετε κατόπιν παραγγελιών;

Β.Π.:
Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει όποια διάσταση στρώματος επιθυμεί και σε όποια κατηγορία στρωμάτων θέλει. Έχουμε, επίσης, συνεργασία με καταστήματα επίπλων στις πόλεις της Θράκης. Σκέψη μας είναι να επεκταθούμε.

ΠτΘ: Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους άλλους κατασκευαστές;

Β.Π.:
Θα έλεγα κατ’ αρχήν η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, καθώς και τα οικολογικά υλικά που χρησιμοποιούμε. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή στρωμάτων είναι τελευταίας τεχνολογίας. Ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα είναι η προσωπική εξυπηρέτηση, αλλά και η καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Τέλος, θα έλεγα ότι έχουμε ένα άρτια τεχνικά εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και η παράδοση των προϊόντων μας είναι ασφαλής και άμεση.

ΠτΘ: Υπάρχουν πολλές κατηγορίες στρωμάτων;

Β.Π.:
Υπάρχουν διάφοροι τύποι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από το γέμισμα που υπάρχει μέσα σε κάθε στρώμα. Το βασικό είναι το τελάρο. Υπάρχει το απλό στρώμα, όπου επάνω στο τελάρο υπάρχει μία στρώση κοκκοφοίνικα, μία στρώση βάτα και το πανί, το οποίο είναι καπιτοναρισμένο με βάτα. Αυτό είναι το απλό στρώμα. Υπάρχουν και άλλες ποιότητες, που σχετίζονται με την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται επάνω στο τελάρο. Δηλαδή μπορούμε να κατασκευάσουμε στρώμα με διπλούς κοκκοφοίνικες, με διπλές βάτες, με διπλούς κοκκοφοίνικες και αφρολέξ, το τελάρο να ντυθεί με κοκκοφοίνικα και επάνω να βάλουμε δύο εκατοστά latex και μετά να τοποθετηθεί η μάλλινη ή βαμβακερή βάτα και το πανί που χρησιμοποιούμε και είναι και αυτό αρίστης ποιότητας.

ΠτΘ: Αερίζονται αυτά τα στρώματα;

Β.Π.:
Γίνεται κυκλοφορία του αέρα διότι στα πλαϊνά τοποθετούμε αεραγωγούς. Επειδή το ελατήριο τοποθετείται στη μέση, υπάρχει κενό, οπότε το στρώμα αερίζεται έτσι και αλλιώς. Χρησιμοποιώντας, βέβαια, τους αεραγωγούς, το στρώμα αερίζεται καλύτερα.

Επίσης, στα καλά στρώματα στα οποία χρησιμοποιούμε μαλλί και βαμβάκι βάζουμε και φερμουάρ ώστε να μπορεί κάποιος να το ελέγχει.

ΠτΘ: Τα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται συχνά;

Β.Π.:
Θεωρητικά λέγεται ότι ένα στρώμα πρέπει να αλλάζει κάθε οκτώ χρόνια, γιατί μαζεύει μικρόβια. Φυσικά το στρώμα, για να το προσέχουμε, θα πρέπει να το γυρίζουμε οπωσδήποτε κάθε δύο μήνες, το κεφάλι στα πόδια, που λέμε, και κάθε έξι μήνες ανάποδα, για να έχει ζωή και να «πατιέται» ομοιόμορφα. Επίσης, το στρώμα δεν πρέπει να τινάζεται, αλλά να καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα. Η σκούπα απορροφά τη σκόνη που βρίσκεται επάνω, ενώ με το χτύπημα καταστρέφουμε τα υλικά.

ΠτΘ: Οι τιμές πού κυμαίνονται;

Β.Π.:
Μπορώ να πω ότι οι τιμές είναι καλές. Θα έλεγα ότι έχουμε από τις καλύτερες τιμές. Ένα διπλό απλό στρώμα ξεκινά από την τιμή των 140 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 1.200 ευρώ αυτό που είναι από σκέτο latex και έχει πάχος 18 εκατοστά.

ΠτΘ: Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ακριβό το συγκεκριμένο στρώμα;

Β.Π.:
Το ίδιο το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο, διότι είναι φυσικό. Θα έλεγα ότι είναι ακριβός ο τρόπος παραγωγής και κατασκευής του συγκεκριμένου υλικού που κοστίζει. Βγάζουν το χυμό από τα καουτσουκόδενδρα, τον βάζουν μέσα σε καλούπια και κάνουν το στρώμα. Επίσης, το βγάζουν σε εφτά διαφορετικές ζώνες σκληρότητας. Υπάρχει, βέβαια, και το συνθετικό latex, το οποίο συνήθως εισάγεται από την Τουρκία, αυτό όμως που χρησιμοποιούμε εμείς στην επιχείρησή μας και χαρακτηρίζεται ως «latex Βελγίου» φημίζεται.

Μαξιλάρια

«Έχουμε δύο τύπους μαξιλαριών. Ο ένας χαρακτηρίζεται ως «αυχενικό μαξιλάρι» και κατασκευάζεται από φυσικό latex. Προσφέρει σωστή στήριξη του αυχένα και του κεφαλιού. Διαθέτει δύο διαφορετικά ύψη κι έτσι προσαρμόζεται στο ύψος που ταιριάζει καλύτερα στον αυχένα.

Ο άλλος τύπος μαξιλαριού είναι το «ανατομικό» και είναι το κλασικό μαξιλάρι από latex, το οποίο όμως έχει την ιδιότητα, επειδή είναι μαλακό, να βυθίζεται το κεφάλι όσο ακριβώς πρέπει, για να εξισορροπήσει το ύψος του κεφαλιού με αυτό της υπόλοιπης σπονδυλικής στήλης».

Καλύμματα

«Τα καλύμματα που διαθέτουμε είναι βαμβακερά κι από κάτω έχουν υλικό σαν κερί που τα καθιστά αδιάβροχα, παρόλα αυτά αναπνέουν. Είναι τέτοια η τεχνολογία του καλύμματος, που προστατεύει από σκόνη, ιδρώτα και υγρασία το στρώμα. Είναι ιδανικό για περιπτώσεις ακράτειας, παιδιών ή ηλικιωμένων, αλλά και κάθε άλλη χρήση.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.