«Κωδικες Ορθης Γεωργικης Πρακτικης»

Ο Υφυπουργός Γεωργίας, κ. Βαγγέλης Αργύρης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κ. Κιλτίδη, και ανταποκρινόμενος στις προτάσεις και τις ανησυχίες των Ελλήνων αγροτών σχετικά με την εφαρμογή των κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και στο ΟΣΔΕ, ανακοίνωσε τα εξής:

«Για την καλλιεργητική περίοδο 2001-2 και για τις αροτραίες καλλιέργειες του ΟΣΔΕ (φθινοπωρινές και εαρινές) αναστέλλεται η εφαρμογή του ποσοστού της αμειψισποράς. Η απόφαση αυτή διευκολύνει τη σταδιακή αφομοίωση εκ μέρους των παραγωγών των φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στην καθημερινή τους εργασία σαν δέσμευση που απορρέει από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς προκειμένου να ενταχθούν στα καθεστώτα άμεσης στήριξης του Καν. ΕΚ 1259/99.

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας είναι η εξοικείωση του συνόλου του Αγροτικού Πληθυσμού της χώρας με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον αγροτικό χώρο έτσι ώστε να έχουν όλοι ισότιμο δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις μορφές ενισχύσεων από την Ε.Ε.Για εμάς, στη Νέα Γεωργία που έχει ανατείλει, πρώτος μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων και Ελληνίδων παραγωγών και η ένταξή τους με όλα τα απαραίτητα εφόδια»
.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.