Κλιμακιο τοπικου ΠΑΣΟΚ ενημερωνεται για τον ιο της γριπης

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Πεταλωτή, την πρώην βουλευτή Χρύσα Μανωλιά, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μαρία Καρδίμη, την υπεύθυνη υγείας της Νομαρχίας Ροδόπης αντινομάρχη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παύλο Δαμιανίδη, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Νικολέττα Πετκίδου και Φώτη Πολίτη επισκέφθηκαν χθες το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Ροδόπης προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της νέας γρίπης.

Ελλείψεις στο νοσοκομείο αλλά και ετοιμότητα από πλευράς νομαρχίας διεπίστωσαν τα μέλη τα κλιμακίου, των οποίων η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε το Κίνημα σε όλη την Ελλάδα ώστε να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του σχετικά με τον ιό της γρίπης.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Η επίσκεψη, όπως είπε ο κ. Πεταλωτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα για να ενημερωθεί και να επικοινωνήσει τις θέσεις του σε σχέση με τον ιό της γρίπης, «μια νόσο για την οποία έχουμε ένα επικοινωνιακό βομβαρδισμό από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα και ο απλός πολίτης να έχει χάσει πραγματικά το μέτρο».

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νομό Ροδόπης από το διοικητή του νοσοκομείου. Ο κ. Πεταλωτής για μια ακόμη φορά κατήγγειλε τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Κομοτηνής και τόνισε την ανάγκη ενισχύσεώς του σε όλα τα επίπεδα, «ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με τη σημερινή πανδημία». Όσον αφορά στον ιό της γρίπης ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε πανελλήνιο επίπεδο υπάρχει έλλειψη συντονισμού από την κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να δημιουργηθεί διυπουργική επιτροπή για τον ιό της γρίπης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και σε αυτό το θέμα προσπαθεί να λειτουργήσει επικοινωνιακά με τον κ. Αβραμόπουλο να προβάλλεται συνεχώς και ελάχιστη ενημέρωση να προσφέρει στον απλό πολίτη. «Για αυτό το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε να πάρει αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους φορείς που διαχειρίζονται τα ζητήματα αυτά». Μίλησε για στοιχειώδη υποδομή στο νοσοκομείο Κομοτηνής τονίζοντας ότι από πλευράς τους πιέζουν προς την κατεύθυνση ύπαρξης σοβαρότερης αντιμετώπισης από πλευράς κυβέρνησης αυτής της πανδημίας, «για την οποία δηλώνουμε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, εγρήγορση και η πολιτεία να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καβαρατζής αναφέρθηκε στο αντικείμενο της ενημέρωσής του στα μέτρα που πήραν. Όπως είπε υπήρξαν ενδείξεις κρουσμάτων τα οποία όμως αποδείχθηκαν αρνητικά και σε περίπτωση πανδημίας το θέμα θα λάβει άλλη μορφή και θα απαιτήσει άλλη μεθόδευση αντιμετώπισής του.

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ροδόπης

Δεύτερο σημείο επίσκεψης του κλιμακίου η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ροδόπης όπου τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τις νομαρχιακές ενέργειες σε επίπεδο νομού για την πρόληψη της γρίπης. Ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η προετοιμασία της Νομαρχίας είναι πλήρης και υποδειγματική. Η ενημέρωση έγινε κατʼ αρχήν από την υπεύθυνη υγείας της Νομαρχίας αντινομάρχη κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου αλλά και από τον κ. Οδυσσέα Κουτσογιάννη. Την ικανοποίησή του για την προετοιμασία εξέφρασε ο κ. Πεταλωτής «προκειμένου να συμπληρωθούν τα μεγάλα ελλείμματα τα οποία διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν στον σχεδιασμό του κρατικού μηχανισμού. Ενημερωθήκαμε για τους χώρους εμβολιασμού έτσι όπως ακριβώς ορίστηκαν όταν έρθει το εμβόλιο, ενημερωθήκαμε για τα αποθέματα του φαρμακευτικού υλικού που υπάρχουν, εκείνο τουλάχιστον που μας ικανοποιεί είναι ότι εφόσον υπάρξει πρόβλημα από εδώ και πέρα η Νομαρχία Ροδόπης θα ανταποκριθεί. Υπάρχει πλήρης σχεδιασμός αλλά και ενημέρωση των πολιτών έως ότου έρθει το εμβόλιο για το πώς θα προλάβουν να μην προβληθούν από τον ιό της γρίπης»

Ο κ. Κουτσογιάννης ενημέρωσε το κλιμάκιο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε ενδεχόμενη πανδημία τονίζοντας ότι μέχρι τώρα στο νομό δεν υπάρχει κανένα επεισόδιο που αφορά στον ιό της γρίπης. «Το μοναδικό επεισόδιο που εμφανίστηκε ως εν δυνάμει κρούσμα τέτοιου είδους γρίπης ήταν μια απλή γρίπη. Το ευχάριστο δηλαδή είναι ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα στο νομό και καθησυχαστικό προς στιγμήν. Αργότερα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα. Για αυτό και έχουν οριστεί από το Τμήμα Υγείας της Νομαρχίας εμβολιαστικά κέντρα στο νομό, στα διάφορα σχολεία, στους δήμους και Κοινότητες έτσι ώστε όταν έρθουν τα εμβόλια να γίνουν εκεί και έχει ακόμη οριστεί και το προσωπικό που θα τα αναλάβει, εθελοντές γιατροί και για αυτό ευχαριστώ τον Ιατρικό Σύλλογο για την προσφορά των μελών του, αδελφές νοσοκόμες και επισκέπτριες». Όπως είπε στα μέσα Σεπτεμβρίου το εμβόλιο σύμφωνα με το Υπουργείο θα δοθούν και προτεραιότητα θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, διαβητικοί, νεφροπαθείς, ηλικιωμένοι, παιδιά, πνευμονοπαθείς».

Μέχρι να έρθει το εμβόλιο ο κ. Κουτσογιάννης συνιστά στους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με άτομα που παρουσιάζουν κοινά συμπτώματα γρίπης, «γιατί στα κοινά συμπτώματα γρίπης μπορεί να κρύβεται κάποιος ιός αυτόν που φοβόμαστε».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.