Κλιμακιο στελεχων της κυβερνησης στην Κομοτηνη

Επαφές με παραγωγικούς φορείς ενόψει αναπτυξιακού συνεδρίου ΑΜΘ

Συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς της Ροδόπης είχε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή κλιμάκιο ενόψει της διεξαγωγής του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις της χώρας.
 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, και θα είναι το 6ο κατά σειρά, με το τελευταίο να έχει ολοκληρωθεί την Τρίτη στα Ιωάννινα, και στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σαπών κ. Νίκος Ευκαρπίδης, καθώς και η κ. Κική Κωνσταντινίδου εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, μαζί με τον κ. Αντώνη Φραντζή.
 
Στην περιφέρειά μας βρίσκονται δυο κλιμάκια, ένα στην Καβάλα, με επικεφαλής τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, που θα συναντήσει φορείς Καβάλας και Δράμας, και αυτό που βρισκόταν στην Κομοτηνή, το οποίο έχει αναλάβει τους φορείς της Θράκης.
 
Για πρωτοφανή επιτυχία όλων των συνεδρίων μίλησε ο επικεφαλής του κλιμακίου κ. Αλέξης Χριστόπουλος, συνεργάτης του Υπουργού επικρατείας κ. Βερναδάκη, τονίζοντας πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η κεντρική κυβέρνηση συνομιλεί τόσο ανοιχτά και εκ τους σύνεγγυς με τις περιφέρειες, που είναι συνδιοργανωτές τους, βρίσκοντας ένα συνεκτικό λόγο στην μεταξύ τους συνεργασία ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός.
 

«Στόχος μας είναι μέσα από τα συνέδρια αυτά να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο αναπτυξιακής κατεύθυνσης της χώρας, στα πλαίσια του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης» σημείωσε, κάτι το οποίο πηγαίνει πολύ καλά μέχρι τώρα.
 
Παράλληλα μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθούν να αμβλύνουν τις ανισοκατανομής που υπάρχουν ανάμεσα στις περιφέρειες, αλλά και τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες.
 
Ο περιφερειακός προσανατολισμός είναι το βασικότερο κομμάτι του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως έχουν μετά από 2,5 χρόνια δυσκολιών το περιθώριο να προγραμματίζουν και να ασκήσουν τις πολιτικές που πραγματικά μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
 
Τα βασικά συμπεράσματα των συνεδρίων, που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, θα πρέπει στη συνέχεια, με τις δομές που θα δημιουργηθούν σε κάθε περιφέρεια αλλά και στην κεντρική κυβέρνηση να ελέγχουν την υλοποίηση των στόχων τους.
 
«Εμείς δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε συνέδρια-φιέστες, αλλά συνέδρια αποτελεσμάτων, και αυτό θα κριθεί στο άμεσο μέλλον» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.