Κλειστο γυμναστηριο για το Ινταντιε

Την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας αίθουσας εκδηλώσεων στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τονίζει ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γκιουνδέμ» τις οποίες μεταφέρει η σελίδα σε μετάφραση Σιμπέλ Χατζή Αλή…

Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ μετέφερε στους αρμόδιους υπουργούς το αίτημα της Σχολικής Εφορείας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (Ινταντιέ) για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου σχολείου.

Από την άλλη ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα επισκευής στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων του Ινταντιέ, η οποία από το 2007 θα είναι σε θέση να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού μετέφερε το αίτημα της Σχολικής Εφορείας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για κλειστό γυμναστήριο ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος με τη σχετική του παρέμβαση ζήτησε από τους υπουργούς να δώσουν κάποια απάντηση.

Η Σχολική Εφορεία με τις δυο επιστολές που έστειλε πρόσφατα στους τοπικούς παράγοντες της περιοχής, ανάμεσά τους είναι και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ζήτησε τη βοήθειά τους για να κατασκευαστεί ένα κλειστό γυμναστήριο στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπως επίσης να επισκευαστούν οι τουαλέτες του συγκεκριμένο σχολείου.

Ιλχάν Αχμέτ: «Θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Ινταντιέ»

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ απαντώντας σε ερωτήσεις της Γκιουνδέμ τόνισε ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου κάνουν είτε στην αυλή, είτε μέσα στις τάξεις τα μαθήματα της γυμναστικής. «Η Σχολική Εφορεία ζήτησε να γίνει το μάθημα σε κλειστό γυμναστήριο. Βέβαια είναι πιο σωστό και υγιεινό να κάνουν τα παιδιά γυμναστική σε κλειστό γυμναστήριο».

Ο βουλευτής Ροδόπης απάντησε και στις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία απαγορεύεται να λειτουργήσει εδώ και χρόνια. Ο ίδιος ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σχετική συνεργασία με τα μέλη της Σχολικής Εφορείας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εδώ κάποια εκδήλωση στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ εξήγησε ότι την περίοδο που ήτανε πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας ανέλαβε κάποιες πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει δυνατή η χρήση της αίθουσας από τεχνική άποψη. «Η προσπάθεια συνεχίστηκε και από αυτούς που ανέλαβαν καθήκοντα μετά από μένα. Προς το παρόν ανανεώθηκαν τα καθίσματα, το ηλεκτρικό σύστημα, τα τζάμια, οι κουρτίνες, η στέγη της αίθουσας. Είμαστε σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου όπως επίσης και με τα μέλη της Σχολικής Εφορείας.

Την περίοδο που υπήρξα πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, θελήσαμε να ανεβάσει εδώ ένα έργο η θεατρική ομάδα της Σουκράν Ραΐφ. Ως πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας έστειλα μια επιστολή στον συντονιστή της μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά και την νομαρχεία. Η απάντηση που πήραμε ήταν, «Όχι, δεν γίνεται». Μας είπαν ότι χρειαζόταν η άδεια του νομάρχη».


Στο σημείο αυτό ο βουλευτής Ροδόπης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Λοζάννης δε χρειάζεται τα μέλη της Σχολικής Εφορείας να πάρουν την άδεια κανενός για να γίνει κάποια εκδήλωση στα μειονοτικά σχολεία που ανήκουν στα βακούφια. «Εκείνη την περίοδο ως πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας πήγα το θέμα στον Συνήγορο του Πολίτη. Ο Συνήγορος του Πολίτη μας δικαίωσε. Στην εισήγησή του έλεγε ότι έπρεπε μόνο να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν».

Τέλος, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε ότι η αίθουσα εκδηλώσεων του συγκεκριμένου σχολείου πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι συνεχίζουν τη συνεργασία με τα μέλη της Σχολικής Εφορείας και τους δασκάλους για να πραγματοποιήσουν μια πολύ όμορφη εκδήλωση σ’ αυτήν αίθουσα.

Γκιουνδέμ

22/12/2006

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.