Κλειστη και επισημα απο σημερα η Νυμφαια για τους επισκεπτες απο Βουλγαρια

Σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Η απαγόρευση διέλευσης εισόδου σε Βούλγαρους επισκέπτες από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας είναι και επίσημα σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει την απόφασή της στις 15 Ιουλίου.

Επομένως θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον ως τις 15 του μηνός η είσοδος από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Κομοτηνής. Την ίδια ώρα η διέλευση Βούλγαρων τουριστών επιτρέπεται κανονικά από τον Προμαχώνα Σερρών, όπου σχηματίζονται μεγάλες ουρές . Η απόφαση αυτή δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία και να επιστρέψουν κανονικά στην Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι το τουριστικό κλείσιμο της Νυμφαίας επηρεάζει αρνητικά όλη την ευρύτερη περιοχή, σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζουν εκτάκτως οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ με θέμα την κατάσταση και τα προβλήματα που διαμορφώνονται από το κλείσιμο της Νυμφαίας. «Ενώνουμε όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας τις δυνάμεις μας για ανοιχτά σύνορα» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιάννη Γκαράνη.

Αναλυτικά η απόφαση της απαγόρευσης:

Κατόπιν της έκδοσης της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 42070/03.7.2020 ΚΥΑ – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2733/03.07.2020, που τροποποιεί την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 41015/30.6.2020 ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από την 1.7.2020 έως και τις 15.7.2020» (Β ́ 2660), τίθεται σε ισχύ ο «προσωρινός (ως τις 15/7/2020) περιορισμός εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα».

Διευκρινίζεται πως από την απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
  • η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
  • η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα».
     

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.