Κλειστη για 72 ωρες απο τη Δευτερα η Νυμφαια

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Ροδόπης

Στην απόφαση να προχωρήσουν σε τριήμερο αποκλεισμό του κάθετου ελληνοβουλγαρικού άξονα από το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας κατέληξαν μετά από τη σημερινή τους συνέλευση οι αγρότες του μπλόκου της Νυμφαίας. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες της Ροδόπης μετέφεραν το «κέντρο βάρους» των κινητοποιήσεών τους στη Νυμφαία από τις 2 Φεβρουαρίου και έκτοτε επέτρεπαν κατά διαστήματα, κάθε δύο ώρες περίπου, τη διέλευση των οχημάτων που κινούνταν από και προς τη Βουλγαρία.
 
Μετά από τις συλλήψεις αγροτών στην Αθήνα κατά την επεισοδιακή «απόβαση» της Παρασκευής, εξέτασαν το ενδεχόμενο του καθολικού κλεισίματος του δρόμου. Με δεδομένο ότι συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, επανεξέτασαν τη στάση τους και στη συνέλευση που έκαναν σήμερα το απόγευμα αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του δρόμου για 72 ώρες.
 
Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας(Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου) και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, το μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος του οικισμού Τυχηρό, θα ανοίγει κανονικά ανά δίωρο και θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων.
 
Αύριο, επίσης, θα έχουν συνέλευση οι αγρότες του Ιάσμου, οι οποίοι βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Εγνατίας οδού, στο ύψος του οικισμού. Στη συνέλευση θα τεθεί ως ερώτημα το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν κι εκείνοι τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας τον αυτοκινητόδρομο για τρεις ώρες, δύο φορές την ημέρα, αντί για δύο ώρες που διαρκούσαν μέχρι σήμερα οι αντίστοιχοι αποκλεισμοί

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.