Κλειστα τα καφε μπαρ και τα εστιατορια

24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, εστιατορίων, ψητοπωλείων και καφεζυθοπωλείων της Καβάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχείς ελέγχους, που διεξάγονται τις τελευταίες εβδομάδες από πλευράς της Αστυνομίας και του Υγειονομικού.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Καφεπωλών και Καφετεριών Ν. Καβάλας Παναγιώτης Βασιλούδης τον υγειονομικό κανονισμό, τονίζοντας ότι «πρέπει να αναπροσαρμοστεί».

«ΝΑΙ στην αστυνόμευση. ΟΧΙ στην υπερβολή» είναι το σύνθημα των ιδιοκτητών καφέ-μπαρ, εστιατορίων, ψητοπωλείων και καφεζυθοπωλείων της Καβάλας, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα στο δρόμο ζητώντας να δοθεί τέλος στις υπερβολές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα όσον αφορά στους ελέγχους της Αστυνομίας και του Υγειονομικού, αλλά και να επικαιροποιηθεί ο απαρχαιωμένος υγειονομικός κανονισμός. Έτσι, για μια μέρα θα παραμείνουν κλειστά τα προαναφερόμενα μαγαζιά, με απόφαση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών.

«Έχουμε πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν είμαστε κατά των ελέγχων. Ζητάμε όμως οι έλεγχοι αυτοί να γίνονται σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος Καφεπωλών και Καφετεριών Ν. Καβάλας Παναγιώτης Βασιλούδης, διαμαρτυρόμενος εκ μέρους των συναδέλφων του για τους υπερβολικούς ελέγχους -που γίνονται το τελευταίο διάστημα- «χωρίς να έχουν κάποιο νόημα». «Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο κ. Βασιλούδης τον υγειονομικό κανονισμό, τονίζοντας ότι «πρέπει να αναπροσαρμοστεί».

Επίσης, οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, εστιατορίων, ψητοπωλείων και καφεζυθοπωλείων της Καβάλας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Καπνεργάτη στις 11:00 το πρωί της επόμενης Τρίτης. Θα ακολουθήσει πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο κτίριο της Νομαρχίας. Ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας, με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.