Κλεινουν και οι φοιτητικες εστιες του ΔΠΘ

Εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες φοιτητών

40 φοιτητές είχαν μείνει στις εστίες Κομοτηνής

 
Το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών όλης της χώρας μέχρι τις 10 Απριλίου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
 
Αυτό σημαίνει πως οι εναπομείναντες φοιτητές που έχουν απομείνει στις εστίες, πλην συγκεκριμένων φοιτητών που εξαιρούνται για ειδικούς λόγους, θα πρέπει να τις αφήσουν τουλάχιστον για αυτό το διάστημα.
 
Αυτό επηρεάζει και τις εστίες του ΔΠΘ, που είχαν ακόμη κάποιους εναπομείναντες φοιτητές.
 
Όπως σημείωσε η Αντιπρύτανης φοιτητικών υποθέσεων κ. Ζωή Γαβριηλίδου, θα κλείσουν όλες οι εστίες με την απόφαση, παρόλο που με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα πανεπιστήμια, εξαιρούνται φοιτητές που είναι ορφανοί από δύο γονείς και δεν διαθέτουν στην κυριότητά τους κατοικία εντός της Ελληνικής επικράτειας, αλλοδαποί και αλλοδαποί μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 
Παρόλα αυτά η σίτιση θα διακοπεί αναγκαστικά, ενώ η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα κρίνει τι θα κάνει και με τα λεωφορεία που μεταφέρουν φοιτητές.
 
Στην Κομοτηνή, σημείωσε, είχαν μείνει γύρω στους 40 φοιτητές, με ακόμα 6 στα διαμερίσματα της Ευκτήμων, στην Ξάνθη 50, με ακόμα 15 φοιτητές στις εστίες των μεταπτυχιακών φοιτητών.
 
Στην Ορεστιάδα δεν είχε μείνει κανείς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη είχαν μείνει 5 φοιτητές.
 
Όπως σημείωσε, φαίνεται πως οδηγούμαστε σε κλείσιμο των εστιών, παρόλο που το πανεπιστήμιο είχε ζητήσει αν υπήρχε κάποια άλλη λύση για τα παιδιά που δεν μπορούν να φύγουν, είτε για οικονομικούς λόγους είτε έχουν ηλικιωμένους γονείς, αλλά δυστυχώς είναι σαφείς οι οδηγίες.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.