«Κλειδωσε» τη νικη απο την πρωτη Κυριακη ο Γιωργος Πετριδης

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις δήμους της Π.Ε. Ροδόπης, η εκλογική αναμέτρηση για τον δήμο Κομοτηνής έκλεισε από την πρώτη Κυριακή, με τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», να «καθαρίζει» το τοπίο με το συντριπτικό 56,11%( στα 113 από τα 117 εκλογικά τμήματα) έναντι του 19,68% της δεύτερης κατά σειρά παράταξης «Εμείς…η πόλη», επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Φελίνα Καζάκου. Η κ. Ελένη Λαφτσή με την «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» ανέμενε περισσότερα, όπως αναγνώρισε και η ίδια, από το 11.12% που την έφερε στην τρίτη θέση, ενώ ο κ. Νεκτάριος Δαπέργολας και η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος» «τερμάτισαν» τέταρτοι με 9,22%. Τέλος, στην πέμπτη και τελευταία θέση κατετάγη η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Φακιρίδη, που συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 3,87%.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η κατανομή των 41 εδρών του νέου δημοτικού συμβούλιου Κομοτηνής, γίνεται ως εξής:

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το απόγευμα είχαν καταμετρηθεί τα 113 από τα 117 εκλογικά τμήματα του δήμου Κομοτηνής. Στο βαθμό που τα εναπομείναντα δεν επιφέρουν σοβαρές ανατροπές, κάτι που αποτιμάται ως αρκετά δύσκολο, ο καταμερισμός των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής θα γίνει ως εξής:

«Κοινωνία Πολιτών»-Γιώργος Πετρίδης: 25 έδρες
«Εμείς…η Πόλη»- Φελίνα Καζάκου: 7 έδρες
«ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ»-Ελένη Λαφτσή: 4 έδρες
«Σπάρτακος»-Νεκτάριος Δαπέργολας: 3 έδρες
«Λαϊκή Συσπείρωση»-Νίκος Φακιρίδης: 2 έδρες


ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


117


 


ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


117


 


Εγγεγραμμένοι


Ψήφισαν


Άκυρα


Λευκά


Έγκυρα


54.670


32.486, 59,42%


1.409


584


30.493


 


Διακριτικό


Όνομα Συνδυασμού


Ψήφοι


Ποσοστό


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ)


17.110


56,11%


<<εμείς... η πόλη>>


ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ <<εμείς... η πόλη>> ( ΚΑΖΑΚΟΥ – ΒΡΟΥΖΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΕΛΙΝΑ )


6.002


19,68%


ΠΟΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΠΟΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ)


3.256


11,12%


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ )


2.810


9,22%


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)


1.179


3,87%

Η δυσλειτουργία, που προέκυψε, στη ροή των επίσημων αποτελεσμάτων έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με το ποιοι εκλέγονται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο από κάθε παράταξη. Μέχρι χθες το απόγευμα, η επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, αφορούσε τα 92 από τα εκλογικά 117 τμήματα.

Οι 10 υποψήφιοι που «ετοιμάζουν κοστούμι» για το νέο δημοτικό συμβούλιο

Με τη δέουσα επιφύλαξη, που αρμόζει σε αυτές τις συνθήκες, παραθέτουμε ορισμένα ονόματα, που έχουν αποκτήσει σοβαρές πιθανότητες για την είσοδό τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Από την παράταξη της πλειοψηφίας, ισχυρό προβάδισμα έχουν αποκτήσει οι κ.κ. Θεόδωρος Γκαντής και Δημοσθένης Μανίτσας, που εκλέγονται στις δημοτικές ενότητες Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου αντίστοιχα. Στη δημοτική ενότητα Κομοτηνής, που επιφυλάσσει άλλα 23 «εισιτήρια» για τους υποψήφιους συμβούλους, ξεχωρίζουν ο κ. Ισμαήλ Λεβέντ(1.299 σταυροί), ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος(1.177), ο κ. Γιώργος Ζηλούδης(1.151), η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου(1.040), ο κ. Γιάννης Γκαράνης(966), ο κ. Στράτος Τσακιρίδης(964), ο κ. Μανώλης Ταπατζάς(949) και η κ. Νατάσσα Λιβεριάδου(860).

Ποιοι συμπληρώνουν την 25αδα

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των 92 ενημερωμένων εκλογικών τμημάτων, την προνομιούχο 25αδα συμπληρώνουν ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου (767 σταυροί), η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου (701), ο κ. Ριτβάν Μολλά Ισά (682), ο κ. Εμρέ Αχμέτ (680), ο κ. Νότης Χαραλαμπίδης (678), ο κ. Τζιχάν Ιμάμογλου (605), ο κ. Θέμης Τζενετίδης(594), ο κ. Δημήτρης Πολιτειάδης (588), ο κ. Αχιλλέας Αποστολίδης (578), η κ. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού (544), η κ. Ζεϊνέπ Τεφίκ Ογλού (519), ο κ. Γιάννης Μουρτίδης (509), η κ. Σοφία Μενεσελίδου (507), η κ. Αφροδίτη Καρελιάδου (491) και η κ. Όλγα Τσετινέ(491).

Ποιοι μένουν οριακά εκτός, βάσει της σταυροδοσίας, στα 92 εκλογικά τμήματα

Οριακά εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής φαίνεται να μένουν η κ. Λίνα Μπίτσου-Μανανά (468 σταυροί), ο κ. Οδυσσέας Κουτσογιάννης (451), ο κ. Λευτέρης Τσακμακίδης (450), ο κ. Ριδβάν Αχμέτ (430), η κ. Κική Κωνσταντινίδου (405), η κ. Μαρία Μαλαμίδου (403), ο κ. Κωνσταντίνος Κιορπέγλου (396) και ο κ. Ερτζάν Κιοσέ (388).

Αμφίρροπο το σκηνικό στην «ουρά» της προνομιούχας 25αδας

Αξίζει να τονιστεί ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη διαμόρφωση μιας ασφαλούς εικόνας σχετικά με τη σταυροδοσία των συμβούλων απομένει να κατανεμηθούν τουλάχιστον 4.000 «σταυροί», που έχει συγκεντρώσει η «Κοινωνία Πολιτών». Με αυτό το δεδομένο, είναι προφανές ότι η σειρά κατάταξης στις τελευταίες θέσεις της προνομιούχας 25αδας μπορεί εύκολα να ανατραπεί με την είσοδο υποψηφίων που αυτή τη στιγμή χάνουν οριακά τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Τα «φαβορί» από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Ως προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, το μόνο σίγουρο είναι ότι από μια θέση δημοτικού συμβούλου καταλαμβάνουν αυτομάτως οι επικεφαλής τους. Περαιτέρω, από τον συνδυασμό «Εμείς… η πόλη» τη «μερίδα του λέοντος» σε «σταυρούς» καταλαμβάνουν προς το παρόν οι κ.κ. Γεώργιος Θεοχαρίδης και Γιουσούφ από τις δημοτικές ενότητες Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου αντίστοιχα, ενώ στη δημοτική ενότητα Κομοτηνής προηγούνται οι κ.κ. Αντώνης Γραβάνης, Γιώργος Ναβροζίδης, Χασάν Χασάν και Ερτζάν Αμέτ. Στην «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» τα ηνία σε «σταυρούς» κατέχει η κ. Ουφούκ Μουσταφά, για να ακολουθήσουν οι κ.κ. Ισμαήλ Χουσεΐν και Χουσεΐν Μπαϊράμ, οι οποίοι θα δώσουν μάχη για την είσοδό τους στο δημοτικό συμβούλιο με τους κ.κ. Ανέστη Στρατιάδη και Χασάν Χασάν. Τον κ. Δαπέργολα από τον «Σπάρτακο» είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κώστας Καραϊσκος, ενώ ισχυρές πιθανότητες να συμπληρώσει την τριάδα έχει ο κ. Κοσμάς Καραϊσκος. Τέλος, τον κ. Φακιρίδη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» φαίνεται πως θα ακολουθήσει η κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.