«Κλειδωνει» η παραταση του lockdown μετα τις 30 Νοεμβριου

Στους 533 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε μια εβδομάδα

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παράταση του lockdown και πέραν της 30ης Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ αυξάνονται καθημερινά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι. Προβληματίζει έντονα ο αριθμός των νεκρών, ο οποίος ολοένα αυξάνονται, καθώς μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από το προηγούμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου μέχρι και χθες, έχασαν τη ζωή τους 533 συμπολίτες μας.

To ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου δεν μοιάζει πια πιθανό και η κυβέρνηση περιμένει το «πράσινο» φως από τους λοιμωξιολόγους, ώστε να ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις που θα κριθούν από τα καθημερινά νούμερα και από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα. Το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων θεωρείται βέβαιο ότι θα αφορά το λιανεμπόριο, ενώ τρίτη στη σειρά θα είναι η εστίαση, με πολλές ωστόσο επιφυλάξεις για το αν και πότε θα ανοίξει.

Πάντως, όταν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, ενώ οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι για το άνοιγμα, είναι η 7η ή 14η Δεκεμβρίου. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη και αν παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 κρούσματα, τότε θα μπορέσει να αρχίζει η σταδιακή άρση των πρώτων μέτρων όπως είναι τα σχολεία – τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά και το λιανεμπόριο.


Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.