«Κλαιει αποψε η γειτονια…»

Κατάμεστο ήταν προχθές το βράδυ το Εθνικό Στάδιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο φιλοξένησε τον Δημήτρη Μητροπάνο, στα πλαίσια της περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2009.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής, δωρικός στη ζωή και το τραγούδι, «ο ήχος της μαγκιάς και της πίκρας μαζί» σε μία εφόλης της ύλης αναδρομή. Από τα ανεπανάληπτα σπαραχτικά ζεϊμπέκικα, στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών… Από τις απρόβλεπτες αγαπημένες ροκ μπαλάντες στα «πιο ωραία λαϊκά»… Από τις μοναχικές σολιστικές ερμηνείες ανεξίτηλων τραγουδιών… Στα ντουέτα του έρωτα ,του χωρισμού και της ανατροπής,η στις ομαδικές καταθέσεις του κεφιού.

Μετά το τέλος των επιτυχημένων εμφανίσεών του στην αθηναϊκή νύχτα και μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου «Στη Διαπασών», ο οποίος έγινε χρυσός από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, ο Δημήτρης Μητροπάνος επέλεξε να «γυρίσει» την Ελλάδα παρέα με τους Ελεονώρα Ζουγανέλη, η έκπληξη της φετινής χρόνιας, φωνή, ερμηνεία, λάμψη και σεβασμός στο ελληνικό τραγούδι απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και στην χειμερινή συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Κέντρο Αθηνών, τον Γιώργο Καραδήμο, μια φωνή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιλογές της. και την Ασπασία Θεοφίλου, συνεργάτιδα ιδανική του Δημήτρη Μητροπάνου και σε παλαιότερες σημαντικές συνεργασίες του.

Για περισσότερο από δύο ώρες ο μεγάλος ερμηνευτής τραγούδησε τις μεγάλες του επιτυχίες, παρουσίασε δύο τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο, τα οποία κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, ενώ ως η κορυφαία στιγμή της βραδιάς χαρακτηρίζεται η στιγμή που υπό τους ήχους της «Ρόζας» ο Δημήτρης Μητροπάνος συνόδεψε τους ήδη τολμηρούς θεατές, χορεύοντας και ο ίδιος ζεϊμπέκικο.

Όλα γύρω από τον Δημήτρη Μητροπάνο φέτος ήταν και είναι «Στη Διαπασών» κι αυτό επαληθεύτηκε και στην Αλεξανδρούπολη: Στη… Διαπασών η καλοκαιρινή του περιοδία που ακολουθεί την μεγάλη επιτυχία των φετινών του εμφανίσεων. Η συγκινητική επιστροφή του Δημήτρη Μητροπάνου στην νύχτα και στη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και ήταν θετικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κάθε εμφάνιση του επί σκηνής. Στη Διαπασών ο τίτλος του νέου του cd, που από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, με τραγούδια από 18 σπουδαίους δημιουργούς που ενώθηκαν για μία φωνή.

Και το ταξίδι συνεχίζεται… Η καλοκαιρινή περιοδεία του μεγάλου τραγουδιστή δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα συναυλίες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στις 31 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία, στις 1 Αυγούστου στην Ναύπακτο, στις 8 Αυγούστου στην Λεμεσό και στις 10 Αυγούστου στην Πάφο στην Κύπρο, ενώ στις 13 Αυγούστου θα εμφανιστεί στην Μυτιλήνη.

Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.