Κιθαριστης ετων εντεκα

Ο Σάββας Τσακιρούδης συμμετείχε στην τελική συναυλία του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του

Mε τη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας ΑΜΘ και 100 κιθάρες επί σκηνής του Κεντρικού Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη,  κορυφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Απριλίου το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.
 
Η εικόνα και μόνο των 100 κιθαριστών επί σκηνής μαγική, αλλά και το ακουστικό αποτέλεσμα ακόμα πιο μαγευτικό. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή κιθαριστών όλων των ηλικιών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δικαιώνοντας τον τίτλο του Φεστιβάλ ως το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας.
 
Μεταξύ των κιθαριστών αρκετοί συμπολίτες μας, τους οποίους και καταχειροκροτήσαμε, ενώ ανάμεσά τους διακρίναμε και τον 11χρονο Σάββα Τσακιρούδη, φίλο και «παλαιό γνώριμο» του «ΠτΘ».
 
Ο Σάββας εκλεκτό μέλος της ευρείας αναγνωστικής οικογένειας του «ΠτΘ» είναι μαθητής της πέμπτης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και ασχολείται με τη μουσική εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά, καθώς, όπως ο ίδιος μας είπε, πέραν του καθηγητή του στο Ωδείο κ. Τάσου Λύρατζη, «συνοδοιπόρος» του στις σπουδές του στη μουσική είναι ο πατέρας του, που αναλαμβάνει να τον βοηθά στο σπίτι.
 

«Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και θα το συνεχίσω. Μελετώ όσο περισσότερο μπορώ και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος» μας είπε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τη μουσική στο μέλλον, τόνισε πως είναι πολύ μικρός για να απαντήσει υπεύθυνα, υπογραμμίζοντας όμως πως «μου αρέσει πολύ η ιδέα του να γίνω μουσικός».
 
Το σημαντικότερο ίσως γεγονός του Φεστιβάλ αυτού, όπως άλλωστε επισημαίνουν και οι ίδιοι οι διοργανωτές του, είναι η συμμετοχή νέων παιδιών σε αυτό και η αγάπη που γεννάται μέσα από αυτή για τη μουσική. Ερωτηθείς λοιπόν ο Σάββας για την εμπειρία του από το Φεστιβάλ αλλά και τη συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη επί σκηνής, έκανε λόγο για μία «μαγική βραδιά». «Για μένα ήταν πραγματικά μία αξέχαστη εμπειρία καθότι βρισκόμουν στη σκηνή ανάμεσα σε τόσους πολλούς και σημαντικούς μουσικούς. Ήταν πραγματικά υπέροχα. Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα δουλέψαμε πολλές μέρες και πολλές ώρες την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Έχασα παιχνίδι και ξεκούραση, όμως αυτά που κέρδισα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε.
 
Ο ίδιος ξεχώρισε και τη συμμετοχή του συγκροτήματος των String Demons, ενώ στάθηκε και στο γεγονός του κατάμεστου αμφιθεάτρου, δηλώνοντας ήδη ανυπόμονος για τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.