“KIRKI TRAIL”: Αγωνας δρομου περιπετειας στην Κιρκη του Εβρου

Στις 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μηλίνας-Γκάιντας»

O Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης και συνεπικουρούμενος από το τμήμα στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, το Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης, τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρούπολης και το ΕΚΑΒ, διοργανώνουν αγώνα δρόμου περιπέτειας σε ορεινό έδαφος στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, με την ονομασία “KIRKI TRAIL” στις 20 Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μηλίνας-Γκάιντας», με ώρα έναρξης στις 17:30.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακ. Θράκης.

Οι αποστάσεις των αγώνων είναι 8.700μ και 5.700μ για άνδρες και γυναίκες σε δύο διαφορετικές κυκλικές διαδρομές με κοινά σημεία διαδρομής. Για τα παιδιά του Δημοτικού έχει προβλεφθεί ένας παιδικός-οικογενειακός αγώνας δρόμου 600μ, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά και οι γονείς τους. Επίσης για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου θα υπάρχει και ένας αγώνας 1200μ.
 
Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα είναι κοινός για όλους.
 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Αγώνων

17:30 Εκκίνηση αγώνα δρόμου των 5.700 μ
17:35 Εκκίνηση του παιδικού-οικογενειακού αγώνα των 600μ
18:30 Εκκίνηση αγώνα δρόμου των 8.700μ
18:35 Εκκίνηση αγώνα δρόμου 1.200μ

 
Γενικές Διατάξεις

 • Δικαίωμα συμμετοχής στα 8.700μ έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, ενώ για τα 5.700μ έχουν άνδρες άνω των 16 ετών και γυναίκες άνω των 18 ετών. Για τα 600μ αγόρια και κορίτσια 9-12 ετών. Για τα 1200μ δικαίωμα συμμετοχής για αγόρια και κορίτσια από 13-16 ετών.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής, για όλα τα αγωνίσματα, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που υπάρχει στην ιστοσελίδα των αγώνων http://kirki-trail.mycoach.gr/ , ή ιδιοχείρως στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ισόγειο Δημαρχίας) 9-2μμ καθημερινά εκτός Σαββάτου ή στο café “Mikel” επί της Λεωφ. Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, καθημερινά 9πμ-9μμ.

 
Τελική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η 16η Αυγούστου στις 24:00.
 
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στα 8700μ και στα 5700μ, συνολικά είναι 200.
 
Σε περίπτωση μη συμπληρώσεως του συνολικού αριθμού των 200 αθλητών-τριων, οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές και την ημέρα των αγώνων, έως το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξή τους.
 

 • Στη Γραμματεία των αγώνων, η οποία θα λειτουργεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το ποσό συμμετοχής των 5 €. Κατόπιν θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό τους και το μπλουζάκι του αγώνα έως στις 16:30 την ημέρα των αγώνων.
 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, θα λάβουν μέρος στους αγώνες με δική τους ευθύνη και οφείλουν προηγουμένως να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διασφαλίζεται η κατάσταση της υγείας τους και να τους επιτρέπεται η συμμετοχή τους στους συγκεκριμένους αγώνες. Την ευθύνη για την συμμετοχή των ανηλίκων έχουν οι γονείς τους.
 • Συνιστάται στους δρομείς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, να φέρουν αθλητικά γυαλιά για να προστατεύσουν τα μάτια τους από τα κάθε λογής έντομα που αφθονούν την καλοκαιρινή περίοδο.

 
Θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί νερών και αναψυκτικών, με τον ένα σταθμό να βρίσκεται στην αφετηρία και τον τερματισμό και τους άλλους δύο εντός του ορεινού όγκου της διαδρομής.
 

 • Η χρονομέτρηση θα γίνει με χρονόμετρα χειρός.
 • Στους τρεις πρώτους νικητές των 8.700μ και 5.700μ, ανδρών και γυναικών, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα, στους δε πρώτους θα δοθεί επιπλέον και κύπελλο.
 • Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες και τα παιδιά που θα τρέξουν στα 600μ και 1200μ.
 • Ως χώροι αποδυτηρίων και φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών και αθλητριών θα λειτουργήσουν οι φυλασσόμενες αίθουσες του σχολικού κτιρίου του χωριού.
 • Καλό είναι οι αθλητές και αθλήτριες να μην έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας, για την απώλεια των οποίων η Οργανωτική Επιτροπή δε θα φέρει καμία ευθύνη.
 • Όποιος αθλητής ή αθλήτρια επιθυμεί, μπορεί να φέρει και να παραδώσει στη Γραμματεία των αγώνων τρόφιμα, φάρμακα ή άλλα είδη μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Αλεξ/πολης.

 
Άλλες πληροφορίες: 6940510630 ή 6947213224 ή 6977769264

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.