Kινητρα για ανταγωνιστικοτητα στις μικρομεσαιες επιχειρησεις

Πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση του οικονομικού, αλλά και του πολιτικού κόσμου της Ροδόπης στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ Οικονομική Συμβουλευτική (ΔΕΣΜ-ΟΣ), με αντικείμενο την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γύρω από τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους από το Γ΄ ΚΠΣ. Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Ροδόπης κατακλύστηκε από κοινό, μέλη του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Στυλιανίδης, ο υποψήφιος νομάρχης της ΔΑΣ, κ. Μποτρότσος, ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Ν. Αγγελίδης: «Γ΄ ΚΠΣ: Από τις τελευταίες ευκαιρίες για την περιοχή μας»

Με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων γύρω απ΄ τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη χρηματοδότησή τους, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε συνεργασία με τη ΔΕΣΜ – ΟΣ πραγματοποίησαν με επιτυχία, το βράδυ της Τετάρτης ημερίδα με θέμα τη χρηματοδότηση επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Γ΄ ΚΠΣ. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Νίκος Αγγελίδης τόνισε ότι η ενημέρωση γίνεται απ΄ τους ανθρώπους που υλοποιούν το Γ΄ ΚΠΣ στο επιχειρηματικό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», άρα τους καταλληλότερους. Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε η ανακοίνωση της συνεργασίας του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εμπορίου, του Κέντρου Υποδοχής επενδύσεων και των υπό ίδρυση κέντρων Επιχειρηματικής Τεχνολογικής Ανάπτυξης. «Προσφέρουμε ένα κύκλο δυνατοτήτων πληροφόρησης στους επιχειρηματίες, από την Αθήνα και το κέντρο για να υλοποιήσουν παρόμοια προγράμματα. Η ημερομηνία επελέγη, διότι σε λίγο καιρό ανοίγουν όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα και στόχος μας ήταν η ενημέρωση να μην γίνει ούτε πολύ νωρίς και ξεχαστεί, αλλά ούτε και πολύ αργά που θα ήταν άκαιρο. Το Γ΄ ΚΠΣ προβάλλει από τις μοναδικές και τελευταίες ευκαιρίες που έχει η περιοχή μας για να οδηγήσει τις επιχειρήσεις της στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Το ΕΒΕ Ροδόπης , σε συνεργασία με την ΔΕΣΜ-ΟΣ , τον ενδιάμεσο φορέα που έχουν συστήσει τα Επιμελητήρια, οι νομαρχίες και οι υπερνομαρχίες με την αρωγή του ΔΠΘ, στην ΑΜ-Θ. -το επιμελητήριό μας έχει την τιμή να έχει τη θέση της αντιπροεδρίας – δείχνουν το δρόμο στις επιχειρήσεις».

Π. Αρχοντίκης: «Δεν υπάρχουν εταιρείες εξειδικευμένων συμβούλων στη Θράκη»

Ο υπεύθυνος έργων στην ΔΕΣΜ-ΟΣ κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης εξήγησε ότι η ημερίδα περιλαμβάνει την παρουσίαση τεσσάρων δράσεων που έχουν προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες. Επικεντρώνοντας στο ρόλο του ενδιάμεσου φορέα, μετέφερε: «Είναι μια πολυμετοχική εταιρία, αστική μη κερδοσκοπική, η οποία διαχειρίζεται προγράμματα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» και συγκεκριμένα 12 δράσεις: οι εφτά είναι στον άξονα 2 που αφορά την επιχειρηματικότητα, οι δύο στον άξονα 5 που αφορά τις πολιτιστικές παρεμβάσεις και τρία προγράμματα στον άξονα 8 για την κατάρτιση του προσωπικού των πολύ μικρών επιχειρήσεων». Σχολιάζοντας τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας ΑΜ-Θ για την αξιοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, ο κ. Αρχοντίκης φάνηκε αισιόδοξος: «Στην Ανατολική Μακεδονία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, κυρίως λόγω της ύπαρξης αρκετών εταιριών εξειδικευμένων συμβούλων, οι οποίοι παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες που προσελκύουν περισσότερο κόσμο και επιχειρήσεις. Στη Θράκη, εντοπίζεται πρόβλημα στην ύπαρξη παρόμοιων εταιρειών, γι΄ αυτό και ο τομέας αυτός θα πρέπει να ενδυναμωθεί».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.