Κινητοποιηση της ΠΑΣΥ τις ημερες διεξαγωγης της AGROTICA

Παναγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), την επομένη των εγκαινίων της έκθεσης “Agrotica”. Προς το σκοπό αυτό λεωφορείο θα παραλάβει αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 12:30 την Πέμπτη μπροστά από το βιβλιοπωλείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ»

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ επισημαίνει ότι “και η φετινή “Agrotica” βρίσκει τους μικρομεσαίους αγρότες με τεράστια προβλήματα που θα οξυνθούν με την εφαρμογή της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

“Σε όλα τα προϊόντα η κατάσταση είναι δύσκολη μέχρι δραματική. Τα τεύτλα έχουν ήδη καταδικαστεί από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, το ίδιο και ο καπνός. Οι τιμές στο στάρι, το ρύζι, τα οπωροκηπευτικά και κτηνοτροφικά είναι εξευτελιστικές, στο βαμβάκι δεκάδες χιλιάδες τόνοι μένουν εκτός επιδότησης, ενώ οξύνονται τα προβλήματα διάθεσης και οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές κατακλύζουν την αγορά” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στα αιτήματα της ΠΑΣΥ: “η απορρόφηση της φετινής παραγωγής για όλα τα προϊόντα με τιμές και επιδοτήσεις που θα καλύπτουν το κόστος και θα αφήνουν ένα αναγκαίο εισόδημα για αξιοπρεπή διαβίωση, η κατάργηση των ποσοστώσεων και προστίμων συνυπευθυνότητας, η προστασία από τις αθρόες εισαγωγές και αύξηση των εξαγωγών, η κρατική στήριξη της γεωργίας (ενιαίος κρατικός φορέας Λιπασματοβιομηχανίας για φτηνά και καλής ποιότητας λιπάσματα που είναι αναγκαία για τους αγρότες, με ταυτόχρονη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων)”.

Επίσης, η ΠΑΣΥ ζητά “να σταματήσει η εκκαθάριση της Ομοσπονδίας Γ.Σ. Θεσσαλονίκης, κατώτερη σύνταξη τουλάχιστον 400 ευρώ και η αγροτική οικονομία να στηριχθεί στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.