Κινητοποιηση της Φιλοζωικης Εταιριας με αφορμη τις μαζικες δηλητηριασεις ζωων

Τα περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων, που εμφανιστήκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας, έσπειραν ανησυχία και προβληματισμό σε όλους τους φιλόζωους και δη στα μέλη της Φιλοζωικής Εταιρίας, που το τελευταίο διάστημα επιχειρεί με συντονισμένες δράσεις να εξαλείψει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό των αδέσποτων ζώων. Κι ενώ οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας δε ενθαρρυντικά στοιχεία αποτελεσματικότητας, οι δηλητηριάσεις 5 σκυλιών στην περιοχή του ΙΚΑ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήρθαν να καταστήσουν αναγκαία την εντονότερη δράση της Φιλοζωικής Εταιρίας, ώστε να προληφθούν παρόμοιες ενέργειες. Τα μέλη της Φιλοζωικής συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, προκειμένου να οργανώσουν τις δράσεις τους, δράσεις με κατεύθυνση κυρίως στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Σκοπός τέθηκε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα θανάτωσης των ζώων, ενώ στην περίπτωση, που συνεχίζονται, τονίστηκε η ανάγκη συμβολής των πολιτών στη σύλληψη των δραστών.

Αντώνης Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της Φιλοζωικής Εταιρίας «Μετά το καλοκαίρι θα έχει βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση με τα αδέσποτα»

Όπως παρατήρησε ο πρόεδρος της φιλοζωικής εταιρίας, κ. Αντώνης Παπαχαραλάμπους, «το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ παλιότερα δεν είχαμε τόσα πολλά». Υπογράμμισε δε τις προσπάθειες των μελών της Φιλοζωικής να μειώσουν τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων, με τις συνεχείς στειρώσεις, που πραγματοποιούν, ενώ εξέφρασε την πίστη ότι μετά το καλοκαίρι θα έχει βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση. Τέλος κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί τις δράσεις της Φιλοζωικής Εταιρίας και να ενημερώνει τα μέλη της για παράνομες πράξεις εις βάρος των ζώων, που αντιλαμβάνεται.

Ελένη Δημοσθένους, μέλος της Φιλοζωικής Εταιρίας «Δεν αξίζει σε κανέναν τέτοιος βίαιος τρόπος θανάτωσης»

Από τη μεριά της, η κ. Ελένη Δημοσθένους, μέλος της Φιλοζωικής Εταιρίας, έκανε λόγο για μια τραγική κατάσταση το τελευταίο δεκαήμερο, χαρακτηρίζοντας ανεγκέφαλους, αυτούς που θανάτωσαν τα άτυχα ζώα. «Δεν αξίζει σε κανέναν», τόνισε, «τέτοιος βίαιος τρόπος θανάτωσης». Κάλεσε δε τους πολίτες, που γνωρίζουν στοιχεία για τα συγκεκριμένα περιστατικά, να προβούν σε καταγγελία, δεδομένου ότι οι πράξεις αυτές διώκονται και ποινικά. «Ώρες-ώρες», υποστήριξε, «νοιώθω ότι κάνουμε έναν κλεφτοπόλεμο. Δηλαδή προσπαθούμε εμείς να βρούμε τους ενόχους και αυτοί, ίσως από πείσμα, συνεχίζουν. Εμείς βγάζουμε ανακοινώσεις κι αυτοί κάνουν τρεις φορές χειρότερα τα πράγματα».

Εντονότερη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού

Υπογράμμισε επίσης ότι από τις 5 περιπτώσεις, δεν ήταν μόνο αδέσποτα ζώα τα οποία ανήκουν υπό την προστασία της φιλοζωικής, ήταν και ζώα τα οποία είχαν ιδιοκτήτες. Γι’ αυτό κάλεσε και τους ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων να παίρνουν μέτρα για την ασφάλειά τους και να μην τα αφήνουν μόνα τους. Περαιτέρω, αναφέρθηκε και στις ενημερωτικές δράσεις, που σχεδιάζει η Φιλοζωική Εταιρία, προκειμένου τόσο για την ευαισθητοποίηση μαθητών και ενηλίκων, αλλά και για την παροχή γνώσεων σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, που μπορεί να προσφέρει κάποιος σε ένα ζώο, που του έχουν ρίξει φόλα. Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα και στο δήμο Κομοτηνής, προκειμένου για την συνδρομή του στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία των δυο φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.