Κινητοποιηση την Πεμπτη για τους συμβασιουχους της Ροδοπης

Στήριξη στα αιτήματα των συμβασιούχων-παρατασιούχων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται «στον αέρα» μετά την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.
 
Οι συμβασιούχοι ζήτησαν, και έλαβαν, την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αγώνα τους, ζητώντας παράλληλα από τα μέλη του συμβουλίου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν μπροστά από το Δήμο Κομοτηνής το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου.
 
Οι συμβασιούχοι ζητούν την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την εργασία τους, την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, θεωρώντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Αυτό ήταν και το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε διάσταση απόψεων με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος τόνισε πως καλύτερο θα ήταν να υπάρξει μέριμνα για μοριοδότησή τους σε περίπτωση προκήρυξης θέσεων αορίστου χρόνου, μιας και θεωρεί δύσκολη την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου, αν και όπως σημείωσε, όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που νομοθετεί, και όχι από τους ίδιους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.