Κινητοποιηση λογω διακοπης του ρευματος

Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Σύλλογο Γυναικών - Τελικά βρέθηκε λύση με την επανασύνδεση του ρεύματος και προοπτική νέου διακανονισμού

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, όπου στεγάζονται και τα γραφεία πληρωμής της ΔΕΗ, ζητώντας να επανασυνδεθεί το ρεύμα συναδέρφου τους που κόπηκε γιατί καθυστέρησε στην πληρωμή των δόσεων της ρύθμισής του, πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.
 
Τελικά το όλο θέμα είχε αίσιο τέλος, μιας και οι πιέσεις και η συνεννόηση με την υπηρεσία φαίνεται να έφεραν αποτέλεσμα, καθώς το ρεύμα επανασυνδέθηκε, αφού  πληρώθηκε το οφειλόμενο ποσό, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια να μπει σε νέο διακανονισμό ώστε να μην έχει ξανά προβλήματα με τη σύνδεση.
 
Όπως σημείωσε το μέλος του Σωματείου κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, βρέθηκαν στο χώρο γιατί την προηγούμενη ημέρα κόπηκε το ρεύμα σε συνάδερφό τους εργαζόμενο, του οποίου η σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργη, και θέλησαν να δείξουν την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους, θέλοντας παράλληλα να ασκήσουν πιέσεις μαζί και με το Σύλλογο Γυναικών ώστε να ξανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι του και να γίνει διακανονισμός με τις δόσεις.
 
«Σε μια περίοδο, που ενώ η κυβέρνηση πουλάει το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, είμαστε αντιμέτωποι με μια καθημερινότητα στην οποία κόβεται το ρεύμα, και μειώνονται οι μισθοί» επεσήμανε η ίδια, καλώντας όλους τους συναδέρφους στα συλλαλητήρια που οργανώνονται το απόγευμα της Παρασκευής 12 και της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.
 

Από την πλευρά του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης η κ. Γωγώ Φακιρίδου σημείωσε πως η διακοπή του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν όχι λόγω αδιαφορίας αλλά γιατί δεν μπορούν είναι μόνο ένα κομμάτι της γενικότερης επίθεσης που γίνεται στα λαϊκά στρώματα.
 
Το μεν κοινωνικό τιμολόγιο θα έχει πολλές προϋποθέσεις, που δεν ξέρουμε ποιος θα τις έχει, ενώ λαμβάνονται μέτρα για τους εντελώς εξαθλιωμένους ανθρώπους, όμως άλλοι που είχαν ένα αξιοπρεπή μισθό και δουλειά και ξαφνικά την έχασαν βρίσκονται χωρίς ρεύμα παρακαλώντας για συγκεκριμένα πράγματα στη σημερινή εποχή.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο τόνισε η ίδια και τόνισε πως δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι σε ό,τι τους συμβαίνει. Η κ. Φακιρίδου διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλευρό αυτών που θέλουν να πατήσουν στα πόδια τους και να ορθώσουν ανάστημα σε κάθε τι που τους συμβαίνει στη ζωή τους για να υπογραμμίσει πως η διακοπή του ρεύματος είναι μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα, μιας και καταργείται η απεργία, μειώνονται οι εισπράξεις, μπαίνουν επιπλέον φόροι, και αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.